Author: Zsani
•18:35
Nagyon baráti áron vettem áfonyát néhány hete, így biztos voltam benne, hogy valamilyen süteményt fogok készíteni belőle. Ismét gyors édességet szerettem volna, úgy látszik, hogy mostanában csak erre van időm..:) 
A kevert meggyes pite receptjét használtam, amit imádok, meggy helyett áfonyával, ribizlivel és fehér csokoládéval szórtam meg a tetejét. Amikor elkészült friss gyümölccsel és csokival díszítettem. Nagyon gyors és nagyon finom!

  Kevert meggyes pite

Hozzávalók:
3 tojás
30 dkg finomliszt
20 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
1 dl tejföl
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
kb. 30 dkg. áfonya és ribizli vegyesen
5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés: A gyümölcsöket megmosom, lecsepgetetem, a fehércsokoládét apróra vágom. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat, a tejfölt, a sót. A tojásos keverékhez apránként hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, végül a reszelt citromhéjat. Egy gyümölcstortaformát vajjal kikenek és liszttel meghintek, majd beleöntöm a tésztát. A gyümölcsöket kevés liszttel megszórom, majd a sütemény tetejét kirakom vele és az egészet megszórom fehér csokoládéval. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 40 percig sütöttem. Tűpróba! A kihűlt kész süteményt friss gyümölccsel és csokoládéval díszítem.


This entry was posted on 18:35 and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...