Author: Zsani
•20:15
A nyár ismét nagyon gyorsan eltelt, de nem panaszkodom, volt néhány nagyon meleg, napsütéses hetünk és még most is szép időnk van szeptemberben. Idén volt második éve, hogy Angliában élünk, és az időjárás, ahogy az angoloknál, nálunk is központi téma lett.:)
Talán tíz éve is annak, hogy először sütöttem répatortát otthon, akkor még újdonságnak számított. Zöldség a süteménybe?! Az ízén nem érezni a répát, viszont szép színt ad a süteménynek és nagyon puhává teszi a tésztáját.  A recepten azóta sem változtattam jelentősen, néha dió helyett, mandulával vagy mogyoróval készítem. Krém, vagy cukormáz nekem nem hiányzik  a tortáról, de ha valaki ragaszkodik a krémes süteményekhez, akkor egy narancsos-mascarponés-tejszínes krém jó választás lehet.
Így vagy úgy, de a répatortát imádjuk! Igazi őszi sütemény, gyönyörű narancsszínű, fahéj és gyömbér illatú, mandulás és mazsolás na és persze répás is.:)


 Répatorta

Hozzávalók:
4 egész tojás
1, 5 bögre liszt
1 bögre olaj
1,5 bögre cukor
50 dkg sárgarépa
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál gyömbér
1 mokkáskanál só
15 dkg mandula vagy dió apróra vágva
10 dkg mazsola

Elkészítés: A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet, sót, fahéjat, gyömbért, sütőport összekeverjük. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzákeverem az olajat és a reszelt sárgarépát is. A lisztes keverékhez hozzáadom a mazsolát és az apróra vágott diót. Majd az egészet a tojásos masszához keverem.  Egy tortaformát olajjal kikenek és kilisztezek, majd a tésztát a formába öntöm.  175 fokon kb. 50  percig sütöttem. Tűpróba!
Megjegyzés: Porcukorral is megszórhatjuk, de akár narancslekvárral is megkenhetjük a sütemény tetejét.



 
This entry was posted on 20:15 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 11/30/2022 , Hanna írta...

köszönöm Dr. Ellennek a nekem tett szívességet. Nagyon izgatott vagyok, mert a bérlőm végre kifizette a két éves bérletemet. kifizette a pénzt, és most nincs a házamban. Nélküled nem tudtam volna megkapni tőle a pénzt. Bíróság elé vittem, de hosszú időt adtak neki az adósság kifizetésére, de köszönöm, hogy rövid időn belül kifizette. Ígérem, hogy továbbra is online és mindenhol tanúskodni fogok hatalmas munkájáról. Ha az alábbi problémák bármelyike ​​merül fel, forduljon Dr. Ellenhez a WhatsApp-on keresztül: +1(815)564-3618
E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
1) hagyja abba a hűtlenséget
2) folyamatos adósok
3) szerelmi varázslat
4) a kölcsön előtörlesztése
5) hagyja abba a kábítószer-függőséget
6) megoldás a gyenge szexuális teljesítményre
7) hagyja abba az ismételt abortuszt
8) megoldás a meddőségre
9) Előléptetés a munkahelyen
10) erős varázsgyűrű
11) Hagyd abba a válást
12) Szerezze vissza az exét
13) Törd le a megszállottságot
14) Térjen vissza a küldő varázslatához
15) Védővarázslatok
16) a családi boldogság varázslatai
17) Varázslatok lottónyereményekhez
18) szerelmi varázslatok melegeknek
19) Leszbikus szerelmi varázslatok Nem számít, milyen problémái vannak, Dr. Ellen segíteni fog.
WhatsApp: +1(815)564-3618
E-mail: ellenspellcaster@gmail.com

 
On 9/13/2023 , . írta...

Do të doja të falënderoja Dr Dumën për ndihmën e madhe. Vajza ime ishte thellë në varësinë nga droga, provova rehabilitimin dhe gjithçka për ta ndalur, por asgjë nuk funksionoi, qava shumë për të gjithë situatën, sepse u ndjeva si e dështuar si nënë. Por gjithçka ndryshoi pasi gjeta një koment në internet se Dr Duma po ndihmonte njerëzit. Jam e lumtur që vajza ime u çlirua nga varësia nga droga me ndihmën e Dr Duma, faleminderit Dr Duma për magjitë tuaja të fuqishme. Për shikuesit, nuk e di situatën tuaj, por mund t'ju siguroj se mund të merrni ndihmë për të ndaluar varësinë tuaj. , ndaloni obsesionin, ndaloni depresionin, ndaloni abuzimin. Kontaktoni Dr Duma për:
1) Magjitë e dashurisë
2) Magjitë e humbura të dashurisë
3) Magjitë e divorcit
4) Magjitë e martesës
5) Magjitë e dashurisë.
6) Magjitë e ndarjes
7) Dëboni ish-dashnorin
8.) Ju dëshironi të promovoheni.
9) magjitë e fitimit të lotarisë
10) Nëse doni të kënaqni të dashurin tuaj
11) Puna magjike për të fituar një çështje gjyqësore
12) magji për të thyer obsesionin
Kontaktoni këtë njeri të madh nëse keni ndonjë problem për zgjidhje të përhershme. Email: whitemagictemple@gmail.com
WhatsApp: +2348155926512

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...