Author: Zsani
•18:28

Újabb cukkinis recept, ha már szezonja van! Két kisebb darab cukkini még volt itthon, rántani nem szerettem volna, hisz nem olyan rég volt rántott cukkini. Eszembe jutott a karfiolfasírt, amit nagyon szeretünk, így most cukkiniből készítettem hasonlót. Ezúttal túró is került bele, nem rontotta el, nagyon-nagyon finom, kívül ropogós, belül puha lett a fasírt.

Cukkinifasírt túróval

Hozzávalók:
2 kisebb cukkini
5-7 dkg túró
1 tojás
1  gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
petrezselyemlevél
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés: A cukkinit meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem és sózom, hagyom állni. Ha levet eresztett jól kinyomkodom. A reszelt cukkinihez keverem a tojást, a túrót, reszelt fokhagymával, apróra vágott petrezselyemlevéllel, őrölt borssal ízesítem, megkóstolom, ha szükséges sózom. Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy formázható masszát kapjak. Egy serpenyőben olajat hevítek, vizes kézzel apró golyókat formázok a fasírtmasszából. Zsemlemorzsába hempergetem a golyókat és bő, forró olajban kisütöm. A cukkinifasírtot papírtörlőre szedem. Langyosan salátával, zöldségekkel tálalom.
This entry was posted on 18:28 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...