Author: Zsani
•20:41


A házi joghurt nem újdonság, sok helyen megtalálható a receptje, én is rendszeresen készítettem egy időben. Mostanában valahogy elfelejtődött, pedig nagyon szeretjük a joghurtokat, így natúr joghurt általában van is itthon. Gyümölcsös joghurtot már jó ideje nem veszek, mióta elolvastam, hogy mennyi gyümölcs is található a kedvenceimben. Ha gyümölcsjoghurtot kívánunk, akkor néhány perc alatt készítek, sokkal jobb mint a bolti, mert nincs benne cukor, gyümölcs viszont annál több. 
A házi joghurt receptjét most újból előveszem, hátha másoknak is meg fog tetszeni. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a bolti natúr joghurtok áraihoz viszonyítva, kb. fele annyiból ki lehet hozni. A natúr joghurtot ízesíthetjük mézzel, gyümölccsel, tejszínnel, ugyanúgy felhasználhatjuk, mint a boltit.

joghurt házilag

Házi natúr joghurt

Hozzávalók:
1 liter tej (2,8 %-os, nem UHT)
3-4 evőkanál élőflórás natúr joghurt
1 mokkáskanál cukor

Elkészítés: A tejet a cukorral felforralom, kb. 5 percig főzöm, majd hagyom hűlni. Ha már csak meleg, hozzákeverem a joghurtot. Az egészet egy edénybe öntöm, amibe majd tárolni fogom és hagyom állni. Hőmérséklettől függően kb. fél nap alatt elkészül a joghurt. Tárolni kb. 2-3 napig szoktam, hűtőben.

Megjegyzés: Figyeljünk arra, hogy valóban élőflórás legyen a natúr joghurt, a csomagoláson fel van tüntetve. A következő adag joghurt készítéséhez már használhatjuk az előzőleg elkészített házi joghurtot is.

This entry was posted on 20:41 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...