Author: Zsani
•20:36
Keksz szalámi, csokoládé szalámi  vagy pöttyöske?! A recept nagyon régi, ahogy a legtöbb családban nálunk is, mi gyerekek rajongtunk (rajongunk) érte.
Gyorsan elkészíthető, egyszerű, elrontani sem igazán lehet és sütni sem kell. A legjobb másnap szeletelni, de ha reggel készítjük, délutánra már meg fog puhulni.  Dióval, aszalt gyümölcsökkel, mazsolával, zselécukorral, rummal vagy kávéval is ízesíthetjük.


Keksz szalámi

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz (fele porrá őrölve, fele tördelve)
25 dkg vaj
3 dl tej
20 dkg cukor
4 dkg kakaó

Elkészítés:  Egy kisebb lábasban a tejet, a cukorral és kakaóval összemelegítem és felforralom. Végül hozzáadom a vajat, hogy felolvadjon.  A darált és a darabokra tördelt kekszet egy tálban összekeverem, a kakaós öntettel leöntöm, és az egészet jól összekavarom. Egy hosszú formát (gyümölcskenyér forma) fóliával kibélelek és a kekszes masszát beleöntöm, kanállal kissé lelapítgatom, fóliával letakarom és legalább egy fél napig hűtőben állni hagyom.


This entry was posted on 20:36 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...