Author: Zsani
•17:01


Tavaly nyár óta kísérletezem itthon a különböző fagylaltokkal, parfékkal. Otthon is nagyon finom jeges desszerteket lehet készíteni, de állagban ezeket az édességeket nem szabad összehasonlítani a bolti jégkrémekkel. Régen is készítettek fagylaltgépek nélkül fagyasztott krémeket, parfékat, ezek a receptek ma is remekül működnek. Emlékszem gyerekkoromból a tojáshabból és gyümölcsből készült krémekre, melyeket gyakran pohárkrémként, nyáron fagyasztva fagylaltként ettük. A bolti jégkrémekkel ellentétben. nincs semmilyen mesterséges színezék, ízfokozó és adalék bennük. Tojás, cukor, tej/tejszín és tetszés szerint gyümölcs, ennyi! Az arányokkal lehet kísérletezni, kinek, mi válik be.:)Ribizliparfé

Hozzávalók:
3 tojás
2 dl tejszín
3 dl tej
8-10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kb. 20 dkg ribizli, málna vegyesen

Elkészítés: A tojásokat ketté választom. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáöntöm a tejet és gőz felett, folyamatos kevergetés mellett besűrűsítem. (Időbe telik, de be fog sűrűsödni, krém állaga lesz.) A tojásos krémet hagyom kihűlni. A tojások fehérjéből kemény habot verek és a tejszínt is felverem. A kihűlt vaníliás krémhez hozzáforgatom a tojáshabot, majd a tejszínhabot is.  A parféalaphoz hozzákeverem a gyümölcsöket. Egy hosszúkás formát folpackkal kibélelek és beleöntöm a ribizlis parfét. Fagyasztóba teszem és hagyom, hogy kifagyjon. Tálalás előtt kb. 15 perccel hamarabb kiveszem, hogy kicsit felolvadjon, így szépen lehet majd szeletelni.
This entry was posted on 17:01 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 7/18/2012 , marisz57 írta...

Teljesen egyetértek veled abban, hogy inkább együnk házi készítésű fagyiféléket akkor is, ha kevésbé tetszetősek. Mert legalább tudjuk, mi van benne, és egészségesebb.
A ribizliparféd nagyon jól néz ki!

 
On 7/18/2012 , Zsani írta...

Marisz, nagyon köszönöm, örülök, ha tetszik! Amiben lehet igyekszem a házit előnyben részesíteni, pontosan azért, mert nem lehet tudni, hogy mi van a kész élelmiszerekben. Terveim szerint lesz még parfé/fagyi recept a blogon.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...