•21:10
Korábban is készítettem sült burgonyát tepsiben, de valamiért soha nem volt az igazi. Több helyen olvastam, hogy sütőpapírral béleljük ki a tepsit és erre tegyük az olajozott burgonyát, de nekem így mindig beleragadt a papír a krumpliba. Edith blogjában (Kalandok a konyhában) olvastam, hogy ő csupán kiolajozza a tepsit és úgy süti a burgonyát, gondoltam egy próbát megér!:)
Vasárnapi menü része volt a sült újburgonya, rántott szelettel és uborkasalátával. Mindenkinek nagyon ízlett a köret, a maradék magában is elfogyott volna.:)
Újburgonya tepsiben
Hozzávalók:
burgonya
só, bors
fűszerek (nálam majoranna, petrezselyemlevél)
olívaolaj
Elkészítés: Kevés olajban elkeverem a fűszereket. A burgonyát negyedekbe vágom, kiolajozott tepsibe rakom majd meglocsolom a fűszeres olajjal. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, fóliával lefedve addig sütöm, amíg puha nem lesz a burgonya, majd leveszem róla a fóliát és néhány percig magasabb fokozaton kicsit megpirítom.
Elkészítés: Kevés olajban elkeverem a fűszereket. A burgonyát negyedekbe vágom, kiolajozott tepsibe rakom majd meglocsolom a fűszeres olajjal. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, fóliával lefedve addig sütöm, amíg puha nem lesz a burgonya, majd leveszem róla a fóliát és néhány percig magasabb fokozaton kicsit megpirítom.
0 megjegyzés: