Author: Zsani
•21:10
Korábban is készítettem sült burgonyát tepsiben, de valamiért soha nem volt az igazi. Több helyen olvastam, hogy sütőpapírral béleljük ki a tepsit és erre tegyük az olajozott burgonyát, de nekem így mindig beleragadt a papír a krumpliba. Edith blogjában (Kalandok a konyhában) olvastam, hogy ő csupán kiolajozza a tepsit és úgy süti a burgonyát, gondoltam egy próbát megér!:)
Vasárnapi menü része volt a sült újburgonya, rántott szelettel és uborkasalátával. Mindenkinek nagyon ízlett a köret, a maradék magában is elfogyott volna.:)
fűszeres újburgonya tepsiben

Újburgonya tepsiben

Hozzávalók:
burgonya
só, bors
fűszerek (nálam majoranna, petrezselyemlevél)
olívaolaj

Elkészítés: Kevés olajban elkeverem a fűszereket. A burgonyát negyedekbe vágom,  kiolajozott tepsibe rakom majd meglocsolom a fűszeres olajjal. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, fóliával lefedve addig sütöm, amíg puha nem lesz a burgonya, majd leveszem róla a fóliát és néhány percig magasabb fokozaton kicsit megpirítom.
This entry was posted on 21:10 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...