•10:23
Lehet a hortobágyi húsos palacsintát nem szeretni?:) Ha engem kérdeztek, én egyértelműen a kedvenceim közé sorolnám, de sajnos ritkán készítem, mert elég időigényes fogás. Nemrég a blogokon sorra jelentek meg a különböző palacsinták és annyira megkívántam, hogy megfogadtam hétvégén ez lesz az ebéd. Nálunk a hortobágyi palacsintát rántják, így nekem ez a változat az igazi! Sokáig nem is ismertem másképp, hisz felénk mindenki rántotta, illetve időspórolás miatt egyszer készült panír nélkül, de hiányérzetem volt, így maradok a régi megszokott módszernél.
Előétel helyett mindig főételként esszük, sült burgonyával vagy párolt rizzsel és tartármártással a legjobb.:)
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
kb. 12 db sós palacsinta
Húsos töltelék:
50 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
só, bors
majoranna
pirospaprika
3-4 evőkanál sűrű tejföl
olaj/zsír
Panírozáshoz:
liszt
2 tojás (+só)
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés: A darált húsból pörköltet készítek. A vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés zsiradékon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről megszórom annyi pirospaprikával, hogy szép piros színe legyen és jól elkeverem, majd hozzáadom a húst. Kevés vízzel felöntöm, sózom, borsozom, kevés majorannával ízesítem. A pörköltet addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul. (Leve ne maradjon, csak sűrű szaft.) Félreteszem, hogy kihűljön, majd néhány evőkanál sűrű tejfölt keverek hozzá.
A következő módon megtöltöm az összes palacsintát:
A húsos töltelékből kb. két evőkanálnyit a sós palacsintákra halmozok.
A töltelékre hajtom a palacsinta két oldalát.
A palacsinta felső részét is a húsos töltelékre hajtom.
A palacsintákat feltekerem.
A szokásos módon panírozom a palacsintákat. Először lisztbe, felvert, sózott tojásba majd zsemlemorzsába forgatom őket. Bő, forró olajban kisütöm, majd papírtörlőre szedem a palacsintákat.
Párolt rizzsel vagy sült burgonyával és tartármártással tálalom.
Tartártmártás
Tartármártást mindig a következőképp készítem. Egy kis pohár tejfölhöz keverek 2 evőkanál majonézt, 1 kiskanál mustárt, sózom, borsozom, kevés porcukrot is adok hozzá és kevés frissen facsart citromlevet. A mártást készítés közben többször kóstolom, így beállítom, hogy mennyire legyen édes, sós, savanyú.
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
kb. 12 db sós palacsinta
Húsos töltelék:
50 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
só, bors
majoranna
pirospaprika
3-4 evőkanál sűrű tejföl
olaj/zsír
Panírozáshoz:
liszt
2 tojás (+só)
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés: A darált húsból pörköltet készítek. A vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés zsiradékon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről megszórom annyi pirospaprikával, hogy szép piros színe legyen és jól elkeverem, majd hozzáadom a húst. Kevés vízzel felöntöm, sózom, borsozom, kevés majorannával ízesítem. A pörköltet addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul. (Leve ne maradjon, csak sűrű szaft.) Félreteszem, hogy kihűljön, majd néhány evőkanál sűrű tejfölt keverek hozzá.
A következő módon megtöltöm az összes palacsintát:
A húsos töltelékből kb. két evőkanálnyit a sós palacsintákra halmozok.
A töltelékre hajtom a palacsinta két oldalát.
A palacsinta felső részét is a húsos töltelékre hajtom.
A palacsintákat feltekerem.
A szokásos módon panírozom a palacsintákat. Először lisztbe, felvert, sózott tojásba majd zsemlemorzsába forgatom őket. Bő, forró olajban kisütöm, majd papírtörlőre szedem a palacsintákat.
Párolt rizzsel vagy sült burgonyával és tartármártással tálalom.
Tartártmártás
Tartármártást mindig a következőképp készítem. Egy kis pohár tejfölhöz keverek 2 evőkanál majonézt, 1 kiskanál mustárt, sózom, borsozom, kevés porcukrot is adok hozzá és kevés frissen facsart citromlevet. A mártást készítés közben többször kóstolom, így beállítom, hogy mennyire legyen édes, sós, savanyú.
ebéd,
palacsinta,
recept,
sertéshús
|
4 megjegyzés:
Nagyon guszta! Néha napján én is szoktam így rántva is . Ó de finom tud lenni!
Éva köszönöm! Tényleg nagyon finom, ti főételként eszitek vagy előételként?:)
Nagyon jó a recept, még sosem próbáltam rántva, de most már biztosan kipróbálom! Köszönöm:-)
Marka köszönöm! Nagyon finom rántva, majd meglátod.:)