•15:05
Egy ideje vigyázok arra, hogy szénhidrátot ne együnk vacsorára, így általában valamilyen zöldséges vagy gyümölcsös étel mellett döntünk. Most is ez volt a kérésem, mikor édesanyám megkérdezte, hogy mit készítsen vacsorára. Ez a tojással rakott karfiol, amilyen egyszerű olyan finom. Nagyon jó példa arra, hogy nem kell mindig bonyolult, hangzatos fogásokat készíteni, ha jót akarunk enni.:)
Főtt tojással rakott karfiol
Hozzávalók:
kb. 1 kg karfiol
6 db főtt tojás
2 db tojás
3 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
vaj (tepsi kikenéséhez)
zsemlemorzsa (tepsihez)
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk és szétterítjük benne a karfiolt. A főtt tojásokat rászeleteljük, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. A tejfölben elkeverjük a tojásokat, a reszelt sajtot, sózzuk és egyenletesen a karfiolra öntjük. Közepes hőfokon, sütőben szép pirosra sütjük.
2 megjegyzés:
Egy jó nagy kockát ha kérhetek!!
Természetesen:))