Author: Zsani
•15:05
Egy ideje vigyázok arra, hogy szénhidrátot ne együnk vacsorára, így általában valamilyen zöldséges vagy gyümölcsös étel mellett döntünk. Most is ez volt a kérésem, mikor édesanyám megkérdezte, hogy mit készítsen vacsorára. Ez a tojással rakott karfiol, amilyen egyszerű olyan finom. Nagyon jó példa arra, hogy nem kell mindig bonyolult, hangzatos fogásokat készíteni, ha jót akarunk enni.:)

főtt tojással rakott karfiol fotó

Főtt tojással rakott karfiol

Hozzávalók:
kb. 1 kg karfiol
6 db főtt tojás
2 db tojás
3 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
vaj (tepsi kikenéséhez)
zsemlemorzsa (tepsihez)


Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk és szétterítjük benne a karfiolt. A főtt tojásokat rászeleteljük, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. A tejfölben elkeverjük a tojásokat, a reszelt sajtot, sózzuk és egyenletesen a karfiolra öntjük. Közepes hőfokon, sütőben szép pirosra sütjük.
This entry was posted on 15:05 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 9/22/2011 , Anazar írta...

Egy jó nagy kockát ha kérhetek!!

 
On 9/22/2011 , Csupa Csoki írta...

Természetesen:))

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...