Author: Zsani
•14:45
Ez a gyors változat, annyiban könnyíti meg a dolgunkat, hogy nem kell előre megfőzni a burgonyát. Gyorsabban összeállítható, és ugyanolyan finom, mint a hagyományos változat, sőt még finomabb! Régóta így készítem a rakott krumplit, még nem volt rá panasz.:)


gyors rakott burgonya kolbásszal fotó


Rakott krumpli

Hozzávalók:
burgonya
főtt tojás
füstölt kolbász
tejföl
só, bors olaj

Elkészítés: A tepsit kevés olajjal kikenem. A burgonyát  megpuculom, majd egyenletes vékony szeletekre vágom, a kolbászt és a tojásokat is felkarikázom. A burgonyaszeletekkel kirakom a tepsit, (cserépszerűen, a szeletek félig fedjék egymást), sózom, borsozom. A burgonyára tojáskarikákat rakok, majd kolbászt, végül befedem egy újabb sor burgonyával, amit szintén sózok, borsozok. Kevés vizet öntök alá (kb. 1,5 dl), fóliával befedem és előmelegített sütőben magas hőmérsékleten addig sütöm, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezt követően leveszem a fóliát, a tetejére tejfölt öntök és visszateszem pirulni.

Jó étvágyat!
This entry was posted on 14:45 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...