•14:45
Ez a gyors változat, annyiban könnyíti meg a dolgunkat, hogy nem kell előre megfőzni a burgonyát. Gyorsabban összeállítható, és ugyanolyan finom, mint a hagyományos változat, sőt még finomabb! Régóta így készítem a rakott krumplit, még nem volt rá panasz.:)
Rakott krumpli
Hozzávalók:
burgonya
főtt tojás
füstölt kolbász
tejföl
só, bors olaj
Elkészítés: A tepsit kevés olajjal kikenem. A burgonyát megpuculom, majd egyenletes vékony szeletekre vágom, a kolbászt és a tojásokat is felkarikázom. A burgonyaszeletekkel kirakom a tepsit, (cserépszerűen, a szeletek félig fedjék egymást), sózom, borsozom. A burgonyára tojáskarikákat rakok, majd kolbászt, végül befedem egy újabb sor burgonyával, amit szintén sózok, borsozok. Kevés vizet öntök alá (kb. 1,5 dl), fóliával befedem és előmelegített sütőben magas hőmérsékleten addig sütöm, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezt követően leveszem a fóliát, a tetejére tejfölt öntök és visszateszem pirulni.
0 megjegyzés: