Author: Zsani
•20:57
Gyerekkoromban édesanyám többször is készítette ezt a kevert süteményt, mindig meggyel és aznap mindig el is fogyott. Nagyon szeretem, sütés közben szép magasra feljön, tésztája könnyű, citromhéjjal ízesítve és a meggytől enyhén savanykás. Mindemelett ez az egyik leggyorsabb sütemény amit ismerek, a hozzávalók kimérése után mindent a robotgép végez helyettünk, addig lecsepegtethetjük a meggyet és előkészíthetjük a tortaformát és a sütőt. 
 

  
Kevert meggyes pite

Hozzávalók:
3 tojás
30 dkg finomliszt
20 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
1 dl tejföl
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 üveg meggybefőtt (+1 evőkanál liszt)

Elkészítés: A meggyet szűrőbe téve lecsepegtetem, ha friss meggy, akkor ki is magozom. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat, a tejfölt, a sót. A tojásos keverékhez apránként hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, végül a reszelt citromhéjat. Egy gyümölcstortaformát vajjal kikenek és liszttel meghintek, majd beleöntöm a tésztát. A meggyet kevés liszttel megszórom, majd a sütemény tetejét kirakom vele. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 40 percig sütöttem. Tűpróba!

This entry was posted on 20:57 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...