Author: Zsani
•19:38
Nagyon szeretem ezt a pogácsa receptet! Gyors, csak összegyúrom a tésztát, berakom a hűtőbe, majd nyújtom és szaggatom, hajtogatás nélkül. Nagyon finom, puha, sok-sok sajttal készül, mégis könnyű a tésztája és még másnapra sem szárad ki.



Sajtos pogácsa

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 tojás
25 dkg vaj
25 dkg sajt
2 dl tejföl
0,5 dl tej
1evőkanál só
1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő
A tetejére:
1 tojás
kb. 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés: A lisztet elkeverem a sóval,  a vajjal elmorzsolom, a langyos  tejhez keverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. A liszthez keverem a reszelt sajtot, majd hozzáadom a tojást, tejfölt és a felfutatott élesztőt. A hozzávalókat jól összegyúrom, félkemény tésztát kell hogy kapjak, cipót formázok bele, belisztezem és egy tálba teszem, lefóliázom, kb. 6-8 órára a hűtőbe teszem. Sütés előtt lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat. Tetejüket felvert tojással megkenem és reszelt sajttal megszórom őket. Szobahőmérsékleten kb. 1 órát hagyom kelni őket. Előmelegíett sütőben kb. 180 fokon (légkeveréses) szép pirosra sütöm őket.


This entry was posted on 19:38 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...