Author: Zsani
•19:34
Ez a sütemény egyszer már szerepelt a blogon, akkor csak fotó formájában, most itt van hozzá a recept is. Amilyen egyszerű olyan finom!

A fehér piskóta csokoládémártással mindig gyerekkori emlékeket idéz bennem, talán azért, mert az egyik kedvencem volt az iskolai menzán. Bár soha nem készítettem el ebben a formában, hisz ugyanolyan úgy sem lenne, de nemrég kicsit tovább gondoltam a receptet.  Nagyon finom, puha kávés piskótát sütöttem és narancsos sodóval tálaltam, ami nagyon jó választásnak bizonyult. Próbáljátok ki, ígérem, azok is szeretni fogják ezt a süteményt, akik nem rajongnak a kávéért.

 
Mokkakocka narancssodóval

 Hozzávalók: 

Mokkakocka:

3 tojás

12 dkg porcukor

10 dkg liszt

4 dkg vaj

3 evőkanál erős, fekete kávé (forró legyen)

1 mokkáskanál sütőpor

csipet só

Narancssodó:

2 dl narancslé (100%-os)

2 tojássárgája

8 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés: A vajat megolvasztom, a lisztet elkeverem a sütőporral. A tojásokat szétválasztom és a tojások sárgáját fehéredésig keverem a cukorral, majd kanalanként hozzáadom a forró kávét is, azzal is jól kikeverem. A langyos, olvasztott vajat is a tojásos masszához keverem, végül a sütőporos lisztet. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A hab egyharmadát hozzákeverem a masszához, így fellazítom vele. A maradék tojáshabot óvatosan hozzáforgatom a masszához, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, tetejét elsimítom, hogy egyenletes legyen. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb.30 percig sütöm. Tűpróba! Amíg sül a sütemény elkészítem a sodót is.

Sodó: A tojások sárgáját cukorral, vaníliás cukorral kikeverem, a narancslevet megmelegítem. A tojásos keverékhez keverek egy-két evőkanálnyit a meleg narancsléből, majd a tojásos keveréket hozzácsorgatom a narancsléhez. Folyamatosan kevergetve addig főzöm, amíg kissé besűrűsödik. A tűzről levéve hagyom teljesen kihűlni.
A mokkakockát narancssodóval tálalom, tetejét porcukorral megszórom.
This entry was posted on 19:34 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...