Author: Zsani
•22:49
Gyakran járunk a Lildbe vásárolni, ahogy azt régen otthon is tettük. Szeretem, mert nagyon jó árban vannak a termékeik (többségük ugyanaz, mint Magyarországon) és a minőségükkel is elégedett vagyok. A választék lehetne szélesebb, de nem panaszkodom, mert hétvégente szinte mindent a Lidlből szerzünk be, a havi nagy bevásárlásokat pedig nagyobb szupermarketekben szoktuk intézni. Több áruházláncnak is vannak lengyel termékeik, amit nagyon szeretek, mert így tudunk kefírt, túrót és savanyú káposztát is venni, ami véleményem szerint ugyanolyan mint az otthoni termékek. Nemrég búzadarát is vettem, mely lengyel neve: Kasza Manna, a túrót twarog néven kell keresni a polcokon és képzeljétek egy lengyel boltban magyar réteslisztre is bukkantam, a popcorn mellett. Az árukat összehasonlítva a magyar shopok áraival, vagy a futárcégekével, sokkal barátibb volt.
Visszatérve a Lidlre, mindig alig várom, hogy átlapozzam az akciós magazinjukat, hátha találok valami hasznosat a konyhába.:) Nagyon jó minőségű sütőformákat, tepsiket forgalmaznak, amiből jelenleg hiány van itthon, így nem nehéz elcsábulnom egy-egy újdonságra. Legutóbb egy gyümölcskenyér formát és egy kapcsos tepsit vettem, az előző héten, pedig egy tortadíszítő szettet. Borzasztó, de legszívesebben mindig, minden, hasznos, haszontalan konyhai cuccot a kosaramba pakolnék. Azért igyekszem szelektálni, higgyétek el! Az új sütőformát muszáj volt kipróbálnom, egy aszalt gyümölcsös, mandulás, mézes gyümölcskenyérrel. Terveim szerint reggelire lett volna, ha több mint a fele nem fogyott volna el aznap délután.



 Mézes gyümölcskenyér

Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg cukor
2 evőkanál méz
15 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
5 dkg mandula
10 dkg aszalt szilva
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
2-3 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a mézet is. A lisztet elkeverem a sütőporral és a fahéjjal, csipet sóval. A gyümölcsöket apóra kockára vágom, egy evőkanál liszttel elkeverem őket. A tojások fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgás keverékhez hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, a mandulát, majd felváltva a lisztet és tojáshabot is hozzákeverem. Kivajazott és kilisztezett sütőformában 180 fokon kb. 30 perc alatt, tűpróbáig sütöttem.



 
This entry was posted on 22:49 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...