Author: Zsani
•9:00


Néhány perces desszert, mely tökéletes lehet, ha vendégeinket el akarjuk kápráztatni.  A sült fagylalt, ahogy nevéből is kiderül valóban sütőben készül. Azonban nem kell megijedni, a tojáshab gondoskodik arról, hogy a fagyink ne tudjon elolvadni.


 Sült fagylalt: (2 főre)


Hozzávalók:
2 db  kb. 10 cm-es kör alakú vastag piskóta
2* 6-8 dkg jégkrém
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
néhány csepp ecet
szeletelt mandula

Elkészítés: Vizes piskótát sütöttem, melyből két 10 cm-es kör alakot vágtam ki, ez lesz a sült fagylalt alapja.  Piskóta helyett akár édes kalácsot is használhatunk. A sütőt előmelegítjük, a legnagyobb fokozaton, hogy forró legyen. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, félidőben hozzáadjuk az ecetet és több részletben a porcukrot, majd addig verjük, amíg vágható keménységű nem lesz a tojáshab. Sütőpapírból egy-egy kör alakot vágunk, akkorát, mint a piskótalapunk.  Sütőpapírra azért van szükség, mert így könnyen tányérra tudjuk majd helyezni a desszertünket. A papírt tepsibe tesszük, majd ráhelyezzük a piskótát, melyre jégkrémet kanalazunk. Az egészet vastagon bevonjuk az édes tojáshabbal. Lehet habzsákba is tenni a habot, de villával, vagy kanállal is mintázhatjuk.  Kevés szeletelt mandulával megszórjuk, forró sütőben néhány perc alatt kissé rápirítjuk a tojáshabot, csak annyira, hogy egy kis színt kapjon és azonnal tálaljuk.




This entry was posted on 9:00 and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 3/15/2013 , Éva írta...

Olyan nagyon régen jelentkeztél, hogy vagy? Valamelyik nap jutottál eszembe így gondoltam megkérdezlek mi újság veled!

 
On 5/23/2013 , Zsani írta...

Szia Éva!

Örülök, hogy gondoltál rám és bocsánat a késői válaszért. Jól vagyok, és ha minden igaz, hamarosan vissza is térek, bár még nem tudom, milyen formában.:)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...