Author: Zsani
•19:38
Nem új sütemény, de most sikerült lefotóznom. Nagyon egyszerű, tulajdonképpen ugyanazok a hozzávalók kellenek hozzá, mintha rétest készítenénk. Ízre kicsit más, a réteslapok nem töredeznek, nem szárazak, nagyon finom édesség! Most barackkal készítettem, de a túróhoz sokféle gyümölcs illik, alig várom, hogy eperrel is kipróbáljam.:)
A leírás alapján bonyolultnak tűnhet, de nagyon egyszerű elkészíteni.



 Réteskocka

Hozzávalók: (22*16 cm-os formához)

8 réteslap
50 dkg félzsíros túró
2 nagy tojás
15-20 dkg porcukor (vagy édesítő)
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
2 egész őszibarack (nálam befőtt)
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
Tetejére:
4 evőkanál joghurt
2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
kevés rum
Kenéshez:
2-3 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés: Először elkészítjük a túrókrémet. A tojásokat szétválasztom, és a barackot apró kockára vágom. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A túrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgájával, majd hozzákeverem a pudingport is. A tojásos túrókrémhez óvatosan hozzákeverem a felvert tojáshabot.
A formát kikenjük olvasztott vajjal és kibélelem a réteslapokkal. Egy réteghez 4 lapra lesz szükség, a lapokat kettévágom és egyenként a formába teszem, az egyik lapot hosszában, a másikat keresztbe, hogy fedjék egymást. Minden lapot megkenek vékonyan olvasztott vajjal. 
A lapokra rákenem a túrókrém felét, és megszórom a felkockázott barackok felével:



Újabb négy lap következik, ugyanúgy rétegezve, mint az előzőeket, majd a maradék túrókrém és barack. A forma négy oldalán, a tészta széleit a tetejére hajtom, úgy hogy fedjék egymást. Elkészítjük az öntetet is, a joghurthoz hozzákeverjük a lekvárt és a cukrot, kevés rummal ízesítjük és a tészta tetejére simítom. Előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütöttem.



This entry was posted on 19:38 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...