Author: Zsani
•17:34
Amióta szezonja van, hetente többször sütünk sütőtököt, de egyszer biztosan, mert nem tudjuk megunni!:) A blogokon sorra jelennek meg a sütőtökös receptek, de nálunk általában magában elfogy, így csak egyszer-egyszer sikerül megmenteni néhány szeletet. Sajnos így történt ez tegnap is, és azért sajnos, mert nem félretettem néhány szeletet, hanem kimaradt. Kevésbé édes tököt sikerült kifogni, a színe sem volt az igazi, de azért nem hagytam, hogy kárba vesszen! Pohárkrém készült belőle, amit mézzel édesítettem, nagyon finom lett!

mézes sütőtökös pohárkrém fotó


Sütőtökös pohárkrém

Hozzávalók:
40 dkg kész sütőtökpüré
2-2,5 dl habtejszín
1 csomag vaníliáscukor
őrölt gyömbér
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
1-2 evőkanál kandírozott narancshéj
2-3 evőkanál méz

Elkészítés: A sütőtökpüréhez hozzákeverem a mézet, ízlés szerint fűszerezem és hozzáadom a kandírozott narancshéjat. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a fűszeres sütőtökpürét is. A krémet poharakba kanalazom, mézeskalácsot kínálok hozzá. A mézest morzsolhatjuk a pohárkrém aljára és tetejére is.



mézes sütőtökös pohárkrém fotó

This entry was posted on 17:34 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...