Author: Zsani
•11:45
Nyár óta tervezem, hogy rakott palacsintát fogok készíteni. Most végre kaptam diót a piacon, így nem volt akadálya, hogy elkészítsem. A palacsintákat nagyon szeretem (ki nem?), de ez a rakott palacsinta az abszolút kedvenc. Igazi őszi-téli étel, gulyás vagy babgulyás után második fogásként szoktuk enni. 


diós rakott palacsinta tojáshabbal fotó


Rakott palacsinta

Hozzávalók:
40-45 db üres vékonyra sütött palacsinta
40 dkg darált dió
15 -20 dkg porcukor
50-60 dkg sárgabarack lekvár
Tetejére:
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
csipet só

Elkészítés: A darált diót elkeverem a porcukorral. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek és elkezdem rétegezni a palacsintákat. Az első palacsintát megkenem lekvárral, ráhelyezek egy üres palacsintát, amit cukros dióval szórok meg, ismét palacsinta következik és így folytatom a rétegezést, amíg a palacsinta el nem fogy. (A töltelékkel nem spórolok.) A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, félidőben hozzáadom a porcukrot és a lekvárt. A tojáshabbal bevonom a palacsintatortát, az oldalát is, két evőkanál segítségével a tetejére csúcsokat formázok. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon arany barnára sütöm. Langyosan, felszeletelve tálalom.

diós rakott palacsinta tojáshabbal fotó

This entry was posted on 11:45 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...