•13:59
Szeptember van és még mindig meleg, úgy látszik a ősz még várat magára... Nem tudom, hogy vagytok vele, de a nyárból már kezd elegem lenni, igazán jöhetne egy kis eső, szeles idő, sárga, hulló falevelek és minden egyéb, ami az ősszel jár:) Kedvenc évszakom egyetlen hátránya, hogy az igazi, finom gyümölcsök kezdenek eltűnni a standokról, de most még lehet kapni őszibarackot (a zöldséges szerint már csak néhány napig), így gyorsan elkészítettem ezt a finom és gyors desszertet.
Töltött őszibarack
Hozzávalók:
2 db hámozott őszibarack (őszibarack hámozása)
Vanília krém:
0,7 dl tej
1 tojássárga
1/2 evk. liszt
1 evk. cukor
Tojáshab:
1 tojásfehérje
1/2 evk. cukor
1 kis kanál őszibarack lekvár
Elkészítés: Először elkészítem a vanília krémet. A lisztet a tejjel csomómentesre keverem, hozzáadom a tojássárgát és a cukrot. Gőz felett sűrű krémet főzök, félreteszem, hogy kihűljön. A meghámozott barackokat félbe vágom, a magokat eltávolítom, helyükre vanília krémet teszek. A fél barackokat összeragasztom. A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verek, félidőben hozzáteszem a lekvárt és tovább verem. Egy hőálló tálat véknyan kikenek vajjal, kicsit kilisztezem, a tojáshabból egy-egy kis kupacot halmozok a tálra, melyekre ráültetem a töltött barackokat. A barackot egyenletesen bevonom a tojáshabbal, forró sütőben teszem, néhány percig sütöm, ameddig a tojáshab megpirul.
Megjegyzés: Vanília krém maradt ki, de ez függ a gyümölcsök nagyságától is. A tojáshabot lehet duplázni, hogy vastagabban vonja be a barackot.
0 megjegyzés: