•19:36
Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnék készíteni, akkor általában valamilyen tészta mellett döntök. Így történt ez a napokban is, amikor borsópörkölt került az asztalra.
Borsópörkölt szarvacskával
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
őrölt pirospaprika
só, bors
tejföl
Elkészítés: A hagymát apró kockára vágom és olajon üvegesre párolom. A tűzről levéve őrölt pirospaprikát adok hozzá, annyit hogy szép piros színe legyen és jól elkeverem. Hozzáadom a borsót felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózom, borsozom. Fedő alatt addig főzöm, amíg a borsó puha nem lesz, ha szükséges pótolom a vizet. Ha a borsó megpuhult leveszem a fedőt és hozzáreszelem a fokhagymát, néhány percig még főzöm, hogy a leve sűrű legyen.
Tejföllel és főtt tésztával, szarvacskával tálalom.
Megjegyzés: Fokhagymát azért szoktam beletenni, mert így hasonló lesz az íze, mint brassói pecsenyének, de fokhagyma nélkül is nagyon finom.
0 megjegyzés: