Author: Zsani
•18:02
Ízlések és pofonok.. Egyszer kipróbáltam és azóta mindig vörösborral készítem a sertéspörköltet is. Soha nem iszom alkoholt, főzéshez viszont nagyon szeretem használni, finom ízt ad az ételeknek!

vörösboros sertéspörkölt szarvacska tésztával fotó


Vörösboros sertéspörkölt 

Hozzávalók:
50 dkg kockára vágott sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
kb. 1 dl száraz vörösbor
fél paradicsom, kis darab paprika
só, bors
pirospaprika
olaj/zsír
víz


Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés zsíradékon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a húst. Kevés vízzel felöntöm,  (főzés során ha szükséges pótolom), a paradicsomot és a paprikát is hozzáadom, sózom, borsozom. Felteszem főni, amikor már majdnem kész, hozzáadom a vörösbort. Fedő nélkül addig főzöm, amíg a leve sűrű nem lesz. 
Tésztával, ízlés szerint tejföllel tálalom.
This entry was posted on 18:02 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...