•10:23
Nem egy különleges ázsiai ételről van szó!:) A recept sem új, még nagymamám is készítette, ennek ellenére sokan felkapják a fejüket, ha azt mondom, hogy rizslevest főztem. Finom és egyszerű étel, akkor érdemes nekiállni, ha van egy kevés húsleves is otthon.
Rizsleves
Hozzávalók:
2-3 db burgonya
1 db sárgarépa
húsleves
1-2 marék rizs
petrezselyemlevél
só,bors
olaj
1 evőkanál liszt
Elkészítés: A burgonyát kockára vágom és annyi húslevessel öntöm fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, sózom, borsozom és felteszem főni. Ha a zöldségek megpuhultak hozzáadom a rizst, és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Közben a lisztből rántást készítek, ha a rizs is megfőtt, a rántással besűrűsítem a levest.
0 megjegyzés: