Author: Zsani
•16:50
A Dubarry szelet adta az ötletet ehhez a recepthez. Finom és sokféleképpen elkészíthető: brokkoli helyett karfiollal vagy paradicsommal, utóbbi esetben elég sajt a tetejére. Gyümölccsel is készíthetjük, például barackkal, akkor tejföl helyett tejszínt rakjunk a hússzeletekre és ne fűszerezzük erősen.

sajtos brokkolis csirkemell fotó

Brokkolis csirkemell

Hozzávalók:
6 szelet csirkemell
kb. 30 dkg brokkoli
30-35 dkg tejföl
10 dkg trappista sajt
liszt
1 tojás
só, bors, 
3 gerezd fokhagyma
olaj

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. A hússzeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom, majd forró olajban kisütöm. A tejfölt elkeverem a tojással,  a reszelt sajttal, hozzáadom az összezúzott fokhagymát is, kevés borsot és ha szükséges sózom. A hússzeleteket szorosan egymás mellé rendezem egy tepsiben, minden szeletre rakok brokkolit, majd meglocsolom a tejfölös sajtos öntettel. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tejfölös keverék rá nem sül. Burgonyapürével tálalom!
This entry was posted on 16:50 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...