•8:00
Kókuszcsókot eddig egyszer sütöttem, félig étcsokoládéba mártva, nagyon finom és mutatós volt. Egy ideje a fagyasztóban várt néhány tojásfehérje, így egyértelmű volt, hogy kókuszcsókot fogok készíteni belőle. Nem voltam biztos abban, hogy fagyasztás után szépen fel tudom majd verni a fehérjéket, de felesleges volt az aggodalom:)
Kókuszcsók
Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
15-20 dkg cukor
15-20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés: A tojásfehérjéket gőz felett felverem, a gőzről levéve hozzáadom apránként a porcukrot és tovább verem a habot, amíg szép fényes nem lesz. Ezt követően a hozzáteszem a kókuszreszeléket is. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, kiskanál segítségével magas halmokat formázok a kókuszhabból. Előmelegített sütőben alacsony fokon addig sütöm, ameddig halvány színt nem kap.
Miután kihűlt olvasztott csokoládéba is lehet mártani!
Kókuszreszelék helyett darált dióval vagy mogyoróval is készíthetjük!
1 megjegyzés:
Kedves Zsani!
Szerintem kicsit elírtad az arányokat. Nekem 4 fehèrje csak 10 dkg kókuszt ès 10 dkg cukrot vett föl. A múltkor 15-tel csináltam, az tök kemèny ès száraz lett, 10-zel most jó.
Judit