Author: Zsani
•10:19
Ezt az ételt nem kell bemutatnom,  hisz mindenki ismeri. Sokféleképpen hívják, talán a legterjedtebb a tócsni, de felénk például lepcsánkának nevezik. Tejföllel, sajttal vagy fűszeres túróval finom vacsora lehet belőle.


lepcsánka tócsni fokhagymás tejföllel fotó

Lepcsánka

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2-3 db tojás
liszt
só, bors
olaj
fokhagyma
tejföl 

Elkészítés: A burgonyát lereszelem, sózom, borsozom. Hozzáadom a tojásokat és annyi lisztet, hogy kenhető masszát kapjak. Forró olajba kis halmokat rakok, kanállal ellapítom és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Fokhagymás tejföllel kínálom.

lepcsánka tócsni fokhagymás tejföllel fotó

Jó étvágyat!
This entry was posted on 10:19 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 megjegyzés:

On 3/09/2011 , Hobbiszakács írta...

Annak idején spenótfőzelékkel vagy sárgarépafőzelékkel ettük... Fizetés előtti napok díszebédje volt :-)

 
On 3/09/2011 , Kata írta...

Nekem valamiért mindig nagyon olajos lesz. Mennyi olajban illene kisütni?

 
On 3/09/2011 , Anazar írta...

Nálunk is 'lapcsánka' néven ismert :-)

 
On 3/09/2011 , Csupa Csoki írta...

Szia Kata!

Nehéz megmondani, hogy mennyi olajban kellene kisütni. Én kevés olajjal készítem, a tócsnikat nem lepi el az olaj.
De kipróbálhatnád a tepsiben sült változatot az biztos, hogy nem lesz olajos.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...