•10:19
Ezt az ételt nem kell bemutatnom, hisz mindenki ismeri. Sokféleképpen hívják, talán a legterjedtebb a tócsni, de felénk például lepcsánkának nevezik. Tejföllel, sajttal vagy fűszeres túróval finom vacsora lehet belőle.
Lepcsánka
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2-3 db tojás
liszt
só, bors
olaj
fokhagyma
tejföl
Elkészítés: A burgonyát lereszelem, sózom, borsozom. Hozzáadom a tojásokat és annyi lisztet, hogy kenhető masszát kapjak. Forró olajba kis halmokat rakok, kanállal ellapítom és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Fokhagymás tejföllel kínálom.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Annak idején spenótfőzelékkel vagy sárgarépafőzelékkel ettük... Fizetés előtti napok díszebédje volt :-)
Nekem valamiért mindig nagyon olajos lesz. Mennyi olajban illene kisütni?
Nálunk is 'lapcsánka' néven ismert :-)
Szia Kata!
Nehéz megmondani, hogy mennyi olajban kellene kisütni. Én kevés olajjal készítem, a tócsnikat nem lepi el az olaj.
De kipróbálhatnád a tepsiben sült változatot az biztos, hogy nem lesz olajos.