•18:54
A korábban említett születésnapra nem csak tortával készültem, hanem ebéddel is. Szederkrémleves, citromos - rozmaringos csirke és tejszínes rakott burgonya volt a menü. Minden nagyon finom volt, a második fogás különösen, de sajnos fotók most nem készültek.
A husi annyira jól sikerült, hogy elhatároztam, hogy bátrabban fogok kísérletezni a fűszerekkel. Így született meg a hétvégi chilis-mézes sült csirke.
Chilis - mézes csirke
Mennyiségeket nehéz írnom, nem mértem a fűszereket.
Hozzávalók:
csirkecomb/ szeletelt csirkemell
só
bors
olívaolaj
1 db lime/citrom leve
3 evőkanál méz
1-2 tk. őrölt chilipaprika
2-3 gerezd fokhagyma reszelve
Elkészítés:
Elkészítés:
A csirkehúst alaposan megmosom. Az olajat, a citrom kifacsart levét, a mézet és a fűszereket jól összekeverem. A kész páccal bekenem a husikat (néha lefedve hűtőbe is teszem, így jobban átjárják a fűszerek). Ezt követően tepsibe rendezem kevés vizet öntök alá (kb.1 dl) alufóliával letakarom, és előmelegített sütőbe rakom. Ha a hús megpuhult leveszem a fóliát és szép pirosra sütöm, közben locsolgatom az alatta lévő páccal.
Kockára vágott sült krumplit ettünk hozzá, de kukoricás rizzsel is finom.
Citromos - rozmaringos csirke
Hozzávalók:
olívaolaj
1 citrom kifacsart leve
só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
rozmaring
majoranna
petrezselyem
kevés sör
Elkészítés:
Az elkészítés ugyanaz, mint a chilis - mézes csirkénél. Amikor levettem az alufóliát a husiról, még kevés sörrel meglocsoltam, majd pirosra sütöttem.
Nagyon finom tejszínes rakott krumpli a legjobb hozzá.
0 megjegyzés: