Author: Zsani
•18:07
Ha február, akkor farsang és fánksütés,  bár kicsit elkéstem vele:) Nagyon szeretem a fánkokat, legyen az szalagos, bécsi vagy cukormázas. Most egy gyors túrófánk készült nálam. A recept, annyira egyszerű, hogy mindenféle fantázianevekkel illették, hogy megnyerőbb legyen. Édesanyámhoz amerikai fánk néven jutott el a recept, de fahéjas minifánk, vagy fahéjas amerikai fánk néven is találkoztam már vele. Amerikához nyilván semmi köze, ez egy egyszerű, de nagyszerű túrófánk.

fahéjas gyors túrófánk

Túrófánk

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg túró
1 kis doboz tejföl
3 tojás
3 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 mokkáskanál szódabikarbóna
+ olaj a sütéshez
+ fahéjas porcukor a hempergetéshez

Elkészítés:
A lisztet, a sót, a szódabikarbónát egy tálban összekeverem. A tojást, a cukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, túrót alaposan kikeverem majd több részletben hozzáadom a lisztes keveréket.
Kiskanál segítségével a fánktésztából kisebb halmokat rakok a forró olajba. Vigyázok arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert akkor nem sülnek át rendesen a fánkok, csak megégnek. 
A kisült fánkokat még melegen fahéjas porcukorba hempergetem.
This entry was posted on 18:07 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...