Author: Zsani
•23:06
Rengeteg minden történt velem az elmúlt időszak alatt, de remélem lassan minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Körülbelül másfél éve költöztünk Angliába, amit azóta is nagyon szeretek, bár van néhány dolog, amit nehéz volt megszokni. Más kultúra, más ételek, más szokások.. sok érdekes és néha vicces szituáció:) 
Cotswoldban laktunk először, amit egyenesen imádtam. Az apró falukat, a cottage-okat az angol country stílust, a pub-okat egyszerűen nem lehet nem szeretni. Persze ezeknek a mesebeli kis faluknak is megvan az árnyoldala, ma már nem biztos hogy vágynék arra, hogy egy cottage-ban lakjunk.:)
Néhány hónapja Bristolba költöztünk, nagyon vágytunk már a nagyvárosi életre, hogy ne kelljen órákat utazgatni egy-egy bevásárlás miatt. Jelenleg így praktikusabb, de a vidéki életről azért még nem mondtam le.
Az utóbbi heteim azzal teltek, hogy a bevált kedvenceinket főztem és persze vásárlással, mert csak a legfontosabb(kedvenc) konyhai eszközeimet hoztam el otthonról. Talán egyszer a végére érek és azt fogom mondani hogy már semmi nem hiányzik a konyhából:)
Most egy régebbi receptet hoztam nektek, tökéletes lehet hétvégére.




Kelbimbóval töltött csirkemell vele sült burgonyával



Tipikus vasárnapi ebéd nálunk a hús körettel kombináció, de még jobb, ha mindez egyszerre készül el.  Így született ez a recept! Nagyon ízletes étel, a csirkemell bacon szalonnával nagyon finom, ha kelbimbóval töltjük igazán különleges lesz.

Hozzávalók:

6 szelet csirkemell

6 szelet baconszalonna

20-25 dkg kelbimbó

1 -1,5 kg burgonya (kisebb szemű)

4 evőkanál olaj

1 dl víz


bors

majoranna

köménymag
 
Elkészítés: A kelbimbót enyhén sós, köménymagos vízben roppanósra párolom. A csirkemellet kissé kiklopfolom és mindkét oldalát sózom, borsozom, majorannával is fűszerezem. A kelbimbót lecsepegtetem, mindegyik hússzeletre teszek belőle és feltekerem, majd a bacon szalonnát is körbetekerem rajta és fogpiszkálóval összetűzöm a hústekercsek végeit. A burgonyát meghámozom, félbe vágom, sózom, borsozom kevés majorannával is megszórom és néhány evőkanál olajjal összeforgatom. A hústekercseket egy tepsi közepére sorakoztatom, a fűszeres burgonyát köré rendezem. A húsokat meglocsolom olajjal, kevés vizet öntök alá, alufóliával lefedem a tepsit és közepes hőfokon, kb. 30 percig sütöm. Ha a hús és a burgonya is megpuhult leveszem a fóliát, hozzáteszem a kimaradt kelbimbót, az egészet meglocsolgatom az alatta lévő zsiradékkal és magas fokozaton kb. 10 percig még pirítom.
This entry was posted on 23:06 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 4/08/2014 , Éva írta...

Örülök hogy adtál hírt magatokról és hogy jól érzitek ott magatokat. Ez az étel nagyon finom lehet talán kipróbálom hiszen családunkban van olyan személy aki csak csirkét hajlandó megenni. Nagyon guszta így krumplival tálalva.

 
On 4/11/2014 , Zsani írta...

Szia Éva! Jó újra "látni". Nálunk mindenki jobban szereti a csirkét, mint bármilyen más húst, így igyekszem néha egy-egy újdonsággal is előrukkolni.:) Nagyon finom, remélem, kipróbálod.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...