•23:06
Rengeteg minden történt velem az elmúlt időszak alatt, de remélem lassan minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Körülbelül másfél éve költöztünk Angliába, amit azóta is nagyon szeretek, bár van néhány dolog, amit nehéz volt megszokni. Más kultúra, más ételek, más szokások.. sok érdekes és néha vicces szituáció:)
Cotswoldban laktunk először, amit egyenesen imádtam. Az apró falukat, a cottage-okat az angol country stílust, a pub-okat egyszerűen nem lehet nem szeretni. Persze ezeknek a mesebeli kis faluknak is megvan az árnyoldala, ma már nem biztos hogy vágynék arra, hogy egy cottage-ban lakjunk.:)
Néhány hónapja Bristolba költöztünk, nagyon vágytunk már a nagyvárosi életre, hogy ne kelljen órákat utazgatni egy-egy bevásárlás miatt. Jelenleg így praktikusabb, de a vidéki életről azért még nem mondtam le.
Az utóbbi heteim azzal teltek, hogy a bevált kedvenceinket főztem és persze vásárlással, mert csak a legfontosabb(kedvenc) konyhai eszközeimet hoztam el otthonról. Talán egyszer a végére érek és azt fogom mondani hogy már semmi nem hiányzik a konyhából:)
Most egy régebbi receptet hoztam nektek, tökéletes lehet hétvégére.
Kelbimbóval töltött csirkemell vele sült
burgonyával
Tipikus
vasárnapi ebéd nálunk a hús körettel kombináció, de még jobb, ha mindez
egyszerre készül el. Így született ez a
recept! Nagyon ízletes étel, a csirkemell bacon szalonnával nagyon finom, ha
kelbimbóval töltjük igazán különleges lesz.
Hozzávalók:
6 szelet csirkemell
6 szelet baconszalonna
20-25 dkg kelbimbó
1 -1,5 kg burgonya (kisebb szemű)
4 evőkanál olaj
1 dl víz
só
bors
majoranna
köménymag
Elkészítés: A kelbimbót enyhén sós, köménymagos vízben
roppanósra párolom. A csirkemellet kissé kiklopfolom és mindkét oldalát sózom,
borsozom, majorannával is fűszerezem. A kelbimbót lecsepegtetem, mindegyik
hússzeletre teszek belőle és feltekerem, majd a bacon szalonnát is körbetekerem
rajta és fogpiszkálóval összetűzöm a hústekercsek végeit. A burgonyát
meghámozom, félbe vágom, sózom, borsozom kevés majorannával is megszórom és
néhány evőkanál olajjal összeforgatom. A hústekercseket egy tepsi közepére
sorakoztatom, a fűszeres burgonyát köré rendezem. A húsokat meglocsolom
olajjal, kevés vizet öntök alá, alufóliával lefedem a tepsit és közepes
hőfokon, kb. 30 percig sütöm. Ha a hús és a burgonya is megpuhult leveszem a
fóliát, hozzáteszem a kimaradt kelbimbót, az egészet meglocsolgatom az alatta
lévő zsiradékkal és magas fokozaton kb. 10 percig még pirítom.
2 megjegyzés:
Örülök hogy adtál hírt magatokról és hogy jól érzitek ott magatokat. Ez az étel nagyon finom lehet talán kipróbálom hiszen családunkban van olyan személy aki csak csirkét hajlandó megenni. Nagyon guszta így krumplival tálalva.
Szia Éva! Jó újra "látni". Nálunk mindenki jobban szereti a csirkét, mint bármilyen más húst, így igyekszem néha egy-egy újdonsággal is előrukkolni.:) Nagyon finom, remélem, kipróbálod.