Author: Zsani
•19:08
A takarékosság jegyében jelent meg először ez a receptem a magazinban, mert valóban spórolós menü, ha nyáron, zöldségszezonban készítjük a salátát. Emellett nagyon finom is, mi nagyon szeretjük a zöldborsót minden formában, így ez a vagdalt is az egyik kedvencem. Ha marad másnapra, vékonyra szeletelve,  kiváló lesz felvágott helyett a szendvicsekbe is.
Én most rizs helyett petrezselymes burgonyával enném! Uborkasaláta és petrezselymes burgonya, nemsokára otthon leszek...




Zöldborsós vagdalt

Hozzávalók: (kb. 20 szelethez, 6 főre)
50 dkg darált hús
10 dkg szikkadt, szárazabb kenyér
1 tojás
15 dkg párolt zöldborsó
3 gerezd fokhagyma
2 dkg zsemlemorzsa
1 mokkáskanál őrölt bors
2-3 dkg só
0,5 dl olaj

Elkészítés: A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz morzsoljuk. A tojással, a fűszerekkel, reszelt fokhagymával egyneművé dolgozzuk a masszát, majd a párolt zöldborsót belekeverjük. Olajozott tepsiben, rudat formálunk a masszából, zsemlemorzsával meghintjük, az oldalait is. Kevés olajjal meglocsoljuk és 30-40 perc alatt közepes hőfokon szép pirosra sütjük. Közben locsolgatjuk az alatta lévő zsiradékkal.

Párolt rizs

Hozzávalók:
50 dkg rizs
olaj
kb. 2 teáskanál só
1 csomag petrezselyemlevél

Elkészítés: A rizst megmossuk és megszárítjuk, néhány evőkanál olajon megpirítjuk. Felöntjük kb. kétszeres mennyiségű vízzel. Sózom, apróra vágott petrezselyemlevéllel ízesítjük. Lefedjük és előmelegítjük a sütőt. Ha a rizs felfőtt, lefedve az előmelegített sütőbe tesszük. Közepes hőfokon addig pároljuk a rizst, amíg puha nem lesz, ezt követően fedő nélkül két-három percig még a sütőben hagyjuk. A sütőben párolástól finom, pergős lesz a rizs, nem fog összeragadni.

Uborkasaláta

Hozzávalók:
2 db kígyóuborka
ecet
só, cukor
pirospaprika

Elkészítés: Az uborkát vékonyra szeleteljük, jól megsózzuk és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a levet, hideg vízből, néhány evőkanál ecetből, kevés pirospaprikából, cukorból. Az uborkát kinyomkodjuk és a salátalébe tesszük. Néhány óra alatt, hűtőben összeérnek az ízek.
This entry was posted on 19:08 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...