Author: Zsani
•16:46


Hétvégén végre gyümölcsfagylaltot készítettem! A vanília fagylalt receptjéből indultam ki, a végeredmény nagyon finom és krémes fagylalt lett. Fagyasztott szederből készítettem, így nem kellett órákig várnom, hogy a tojásos alap lehűljön.:) Cukor helyett Xukrot tettem bele és a legvégén egy kevés folyékony édesítőt is, mivel a szeder elég savanyú volt. Érdemes készítés közben kóstolgatni és ha szükséges még cukrot, vagy édesítőt tenni hozzá. (Fagyosan kevésbé lesz édes az íze, így én mindig direkt édesebbre készítem.)Szederfagylalt

Hozzávalók:
45 dkg fagyasztott szeder
4 tojássárga
2 dl tej
4 dl tejszín
20 dkg Xukor (ha szükséges még édesítsük)

Elkészítés: A Xukrot a tojássárgával fehéredésig keverem, felöntöm tejjel és gőz felett sűrűre főzöm. A főzött krémet langyosra hűtöm, majd összekeverem a fagyasztott szederrel és az egészet összeturmixolom. A tejszínt kemény habbá verem, a hideg, szedres krémhez forgatom és az egészet fagylaltgépbe teszem. A fagyigépből kivéve néhány órára fagyasztóba teszem,  hogy gombócolható legyen.

Megjegyzés: A turmixolt, szedres krémet szitán át is törhetjük, a szedermagok miatt.
This entry was posted on 16:46 and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 8/22/2012 , Éva írta...

Fénypostával nem küldenél egy kis kóstolót? Nagyon elfogadnám most!:-)) Nagyon jól néz ki és a szedret imádom!

 
On 8/24/2012 , Zsani írta...

Éva, én is nagyon szeretem a szedret, igazából minden gyümölcsöt.:) Persze, hogy küldenék:D

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...