Author: Zsani
•19:38


Íme a másik kedvenc fagyink, amiből nem lehet eleget készíteni! Nagyon krémes, tejszínes, talán vaníliafagylalt helyett hívhatnánk madártej fagyinak is.:)
Ezt az adagot ma készítettem, gondoltam, kicsit előre dolgozom és elrakom a fagyasztóba, mivel a hétvégi desszerthez vaníliafagyira lesz szükség. Mondanom sem kell, hogy a fele már elfogyott, így újabb adagot kell majd készítenem a tervezett édességhez.
Így nehezen kivitelezhető, hogy a fagyasztóban, mindig többféle fagyi legyen, (mint egy fagyizóban) és amikor megkívánjuk kedvünkre válogassunk. Az ábrándok helyett, marad a várakozás, hogy végre kifagyjon már az a fagyi, illetve a megmentett fél adagok...:)


Krémes, tejszínes vaníliafagylalt

Hozzávalók:
6 tojássárga
3,5 dl tej
4 dl tejszín
18 dkg cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
2 csomag vaníliáscukor/vaníliakivonat

Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a keményítőt, felöntöm tejjel és gőz felett, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzöm. Ha a vaníliás krém kihűlt  néhány órára hűtőbe teszem (vagy fagyasztóba fél órára), hogy minél hidegebb legyen. A tejszínhabot kemény habbá verem, több részletben a vaníliás krémhez forgatom a habot. A fagyit a gépbe öntöm és hagyom, hogy dolgozzon. Ha kész a fagyi fagyasztóba teszem, a megfelelő állag eléréséig.

A vaníliafagylaltot hűtött kelyhekben, barackkal, málnával tálalom.
This entry was posted on 19:38 and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...