•22:02
Lehet, hogy egyszerű és lehet, hogy főzeléket mindenki tud készíteni, de ennek ellenére én most leírom ezt a receptet.:) Szeretem a karalábéfőzeléket, sok-sok petrezselyemlevéllel és fasírttal, könnyű tavaszias ebéd lehet belőle. Gyorsan elkészíthető a recept, ha szeretitek a karalábét próbáljátok ki!
Karalábéfőzelék (4 személyre)
Hozzávalók:
4 darab karalábé
3-4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemlevél
1,5 evőkanál liszt
3-4 evőkanál tejföl
só, bors
Elkészítés: A karalábét meghámozom, felvágom, úgy, mintha sült burgonyát készítenék, majd a petrezselymet apróra vágom. Egy lábasban megmelegítem az olajat, hozzáadom a felvágott karalábét és a petrezselymet, sózom és fedő alatt 10 percig párolom. A fedőt leveszem, felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Kevés őrölt borssal ízesítem, lefedve puhára főzöm. Közben habarást készítek: a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverem, kevés hideg vizet is adok hozzá. Ha a karalábé megpuhult, a forró levéből néhány evőkanálnyit a habaráshoz keverek. Majd az egész habarást a karalábéra öntöm és néhány percig főzöm, hogy besűrűsödjön a leve. Sült virslivel, fasírttal nagyon finom.
2 megjegyzés:
Guszta és nagyon finom lehet! Valahol már láttam ezt a főzeléket és akkor is megjegyeztem hogy eddig én csak töltött karalábét csináltam ebből a gyenge karalábéból pedig nagyon finom lehet így is! Valamelyik nap kipróbálom !
Éva, nagyon köszönöm! Nagyon finom, próbáld ki, nekem jobban ízlik mint a töltött karalábé!:)