Author: Zsani
•13:41
Bár nálunk nem mindenki szereti a habcsókot, az ünnepre azért fogok sütni egy adagot. Nagyon szeretem, mindenféle formában. Gyerekkoromban a rózsaszín és fehér habkarika volt a kedvencem, először ezeket válogattam ki az eldugott kék dobozból illetve a karácsonyfáról.:) Később eltűntek a boltok polcairól a dobozos habkarikák, jobb minőségűeket csak cukrászdákban, édesség boltokban lehetett látni. Egy ideje viszont visszatértek és szinte már mindenhol lehet kapni, színes habkarikákat és díszeket is. Az ízükkel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert már nem készen veszem őket, hanem magam készítem!
Itt az első adag, amit néhány napja sütöttem. Fehér habkarikák és fenyőfák, amiket színes írókával is lehet díszíteni. A habkarikák, színes habdíszek a karácsonyfán is jól mutatnak, de karácsonyi dekorációkat is készíthetünk belőlük.

habdíszek és habkarikák karácsonyra fotó


Fenyőfa habdíszek és habkarikák
(4-5 tojásfehérjéből érdemes készíteni)


Hozzávalók:
1 tojásfehérjéhez 7 dkg porcukor
Elkészítés: Egy fazékba tegyünk fel vizet melegedni. Egy tálba (ami jól illeszkedik a fazék pereméhez) tegyük a tojásfehérjéket. Robotgéppel gőz felett magas fokozaton verjük fel a tojásfehérjéket, ha már kezd keményedni folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a porcukrot is. A habot gőz felett addig verjük, amíg szép fényes, kemény tojáshabot nem kapunk. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojáshabot töltsük habzsákba és karikákat, fenyőfákat vagy különböző formákat rajzoljunk a sütőpapírra. A habdíszeket sütőben alacsony fokozaton szárítsuk kb. 2-2,5 óráig. Sütni nem szabad, ha szükséges támasszuk ki a sütő ajtaját, hogy száradni tudjanak. A szép habkarikák, habdíszek készen is fehérek lesznek!
Megjegyzés: Egy-egy tepsire azonos méretű díszek kerüljenek!


This entry was posted on 13:41 and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 12/02/2011 , Wise Lady írta...

Tökéletesek lettek!

 
On 12/02/2011 , Zsani írta...

Köszönöm, legközelebb kipróbálom színes írókával.:)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...