Author: Zsani
•10:25
Az október igazi őszi programokat tartogat a gasztronómia iránt érdeklődők számára. Ha szeptemberben lemaradtunk a szüreti mulatságokról, most hónap elején meg bepótolhatjuk. Októberben a gomba, a gesztenye és a tök több rendezvényen is előtérbe kerül, de ne felejtkezzünk el a disznótorosról és az azt kísérő pálinkáról sem!


Fotó:utazzitthon.hu

Töklámpás Fesztivál és Tökéletes Tökételek Sütő-Főző Versenye

A Töklámpás fesztiválon a főszerepben természetesen a tök áll, kulturális és gasztronómiai fesztivál is egyben, ahol mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást. A magyar néphagyományokat népszerűsítő fesztivál vidám, őszi hangulatához hozzájárulnak a ínycsiklandó tökös ételek. A vállalkozó kedvű csapatok a főzőversenyen, többek közt tökbóléval, töklecsóval, tökpástétommal, sütőtökkrémmel, tökös-mákos rétessel kínálják a látogatókat. A rendezvényen a gyerekek sem fognak unatkozni, hisz kézműves játszóház, kisvonatozás, íjászat, táncház, kézműves vásár, bál, arcfestés, lovaglás, töklámpáskészítés- és verseny valamint több családi program várja a kicsiket és nagyokat. A nap fénypontjaként, este a kisvonaton utazva tekinthetik meg a községet a vendégek, ahol több száz töklámpás és megannyi szentjánosbogár világítja meg az utcákat. A házak udvarain lévő lámpások varázslatos hangulatot árasztanak, megelevenednek a magyar népmesék motívumai, életnagyságú tökcsősszel, Pinokkióval és számtalan ismert mesefigurával találkozhatunk. 

A programajánló folytatását elolvashatod a Büfére kattintva!


Fotó:utazzitthon.hu

This entry was posted on 10:25 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...