Csokoládé rózsa (csokoládé gyurmából)
(2 közepes méretű rózsához és kb. 20 db vékony levélhez elegendő)
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (72%-os)
3 dkg méz
Elkészítés: Vízgőz felett a csokoládét és mézet összeolvasztom. Szobahőmérsékleten hagyom kihűlni. Keménynek tűnhet, de a kéz melegétől könnyen formázhatóvá válik, állaga a hőmérséklet függvénye. Tetszés szerint, bármit lehet belőle készíteni.
Csokoládérózsa: Egy-egy kis gombócot formáztam a gyurmából, kör alakúra ellapítottam, majd mint egy tölcsért feltekertem. A következő szirmot ugyanígy készítettem és az előző tölcsér köré tekertem, így folytattam, amíg nem lett elég nagy a rózsa. A szirmok széleit kissé megnyomkodtam, hogy élethűbb legyen a virág.
Levél: Egy-egy kis gombócot formáztam a gyurmából, majd kör alakúra ellapítottam. Késsel a körből négy kisebb levelet vágtam ki, a kés élével berajzoltam az erezetüket.
csokoládé,
édes sütemény,
édesség,
méz,
recept,
születésnap,
torta,
ünnep
|
2 megjegyzés:
Nagyon szép lett a tortád ! Boldog szülinapot az ünnepeltnek. Nagyon jó ötlet ez a csokiból való gyurmázás már megint tanultam valamit hála Neked! Legközelebb kipróbálom.
Köszönöm a dicséretet és a jó kívánságokat!:) Nekem annyira megtetszett a gyurmázás, már azon töröm a fejem, hogy legközelebb mit készítsek belőle.