Author: Zsani
•14:57
Nagyon szeretjük a paradicsomot, szendvicshez és salátába fogy a legtöbb belőle, és persze a lecsóhoz. Mindig panaszkodom, hisz annyiféle paradicsom van, mégis ugyanazzal az egy - két fajtával találkozom mindenhol. Bár néhány éve piacon és kisebb zöldségeseknél is újra megjelent a lucullus paradicsom, aminek nagyon örülök, mert az a kedvencem. Régebben úgy kellett rá vadászni és csak akkor jutottunk hozzá, ha valamelyik ismerősnek kertje volt, bezzeg gyerekkoromban mindenhol lehetett kapni. Sajnos a paradicsom választék, elég egyhangú nálunk, pedig jó lenne megismerni és megtanulni, hogy melyik fajta milyen ételhez illik a legjobban. A lucullust például befőzéshez vagy aszaláshoz ajánlják, de én nyersen is nagyon szeretem.:)
A párom néhány napja a korábbi posztban említett termelőnél vásárolt paradicsomot. Nem nézte milyen fajta, a paradicsom az paradicsom.:) Ma amikor kitaláltam, hogy töltött paradicsomot fogok készíteni, akkor vettem észre, hogy egy új fajta paradicsomot vett. Legalábbis számomra új,  nagy méretű, bordás, szép piros színű és kemény húsú volt. Utána néztem és ha minden igaz, ez az ökörszív paradicsom. Nagyon könnyű volt tölteni, bár nem biztos, hogy pont erre találták ki.:)

tojással zöldborsóval töltött paradicsom fotó


Töltött paradicsom

Hozzávalók:
4 nagyobb paradicsom
3 db főtt tojás
10 dkg párolt zöldborsó
só, bors
majonéz (kb. 1 evőkanál)
friss, apróra vágott zöld petrezselyemlevél

Elkészítés: A paradicsomok tetejét egy éles késsel levágjuk, kis kanállal kikaparjuk a belsejét. A paradicsom húsát szűrőbe tesszük, így le tud csepegni a felesleges lé. A tojás kockára vágjuk, hozzáadjuk a párolt zöldborsót, a paradicsomot, a majonézt és jól összekeverjük. A tölteléket sózzuk, borsozzuk, zöld petrezselyemmel ízesítjük. A paradicsomokat megtöltjük, kalapjukat visszahelyezzük.

Megjegyzés: túróval vagy tojáskrémmel is tölthetjük a paradicsomokat.


This entry was posted on 14:57 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...