•14:57
Nagyon szeretjük a paradicsomot, szendvicshez és salátába fogy a legtöbb belőle, és persze a lecsóhoz. Mindig panaszkodom, hisz annyiféle paradicsom van, mégis ugyanazzal az egy - két fajtával találkozom mindenhol. Bár néhány éve piacon és kisebb zöldségeseknél is újra megjelent a lucullus paradicsom, aminek nagyon örülök, mert az a kedvencem. Régebben úgy kellett rá vadászni és csak akkor jutottunk hozzá, ha valamelyik ismerősnek kertje volt, bezzeg gyerekkoromban mindenhol lehetett kapni. Sajnos a paradicsom választék, elég egyhangú nálunk, pedig jó lenne megismerni és megtanulni, hogy melyik fajta milyen ételhez illik a legjobban. A lucullust például befőzéshez vagy aszaláshoz ajánlják, de én nyersen is nagyon szeretem.:)
A párom néhány napja a korábbi posztban említett termelőnél vásárolt paradicsomot. Nem nézte milyen fajta, a paradicsom az paradicsom.:) Ma amikor kitaláltam, hogy töltött paradicsomot fogok készíteni, akkor vettem észre, hogy egy új fajta paradicsomot vett. Legalábbis számomra új, nagy méretű, bordás, szép piros színű és kemény húsú volt. Utána néztem és ha minden igaz, ez az ökörszív paradicsom. Nagyon könnyű volt tölteni, bár nem biztos, hogy pont erre találták ki.:)
Töltött paradicsom
Hozzávalók:
4 nagyobb paradicsom
3 db főtt tojás
10 dkg párolt zöldborsó
só, bors
majonéz (kb. 1 evőkanál)
friss, apróra vágott zöld petrezselyemlevél
Megjegyzés: túróval vagy tojáskrémmel is tölthetjük a paradicsomokat.
0 megjegyzés: