•17:46
Ezt a sárgadinnyelevest muszáj volt egymás után kétszer is elkészítenem. Sejtettem, hogy finom lesz, de hogy mindenkinek fog ízleni, arra nem igazán számítottam. Az ötletet egy kókuszos dinnyés torta adta, amit egy blogon olvastam és rögtön beugrott hogy ez a párosítás levesben is működhet.
Amikor először készítettem banán is került a dinnye mellé a levesbe, de ananásszal is el tudnám képzelni.
Kókuszos sárgadinnyeleves
Hozzávalók:
1 liter tej +(1-2 dl)
20 dkg kókuszreszelék
fél sárgadinnye
kb. 3 evőkanál porcukor
vaníliás cukor
Elkészítés: A hideg tejbe beleöntöm a kókuszreszeléket és felfőzöm, majd kb. 10 percig főzöm. A tejet a tűzről leveszem, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és hagyom kihűlni. A kókuszos tejet leszűröm, egy kanál segítségével a kókuszreszelékből is kinyomkodom a tejet. (Ha kevés lenne a tej, 1-2 dl-t még hozzáöntök, közben kóstolgatom, hogy a kókusz íze elég intenzív maradjon.) A sárgadinnyét felkockázom és egy tálba teszem, majd ráöntöm a kókuszos tejet. A dinnye mellé banánt vagy ananászt is darabolhatunk.
1 megjegyzés: