Author: Zsani
•17:46
Ezt a sárgadinnyelevest muszáj volt egymás után kétszer is elkészítenem. Sejtettem, hogy finom lesz, de hogy mindenkinek  fog ízleni, arra nem igazán számítottam. Az ötletet egy kókuszos dinnyés torta adta, amit  egy blogon olvastam és rögtön beugrott hogy ez a párosítás levesben is működhet.
Amikor először készítettem banán is került a dinnye mellé a levesbe, de ananásszal is el tudnám képzelni.

kókuszos sárgadinnyeleves fotó


Kókuszos sárgadinnyeleves

Hozzávalók:
1 liter tej +(1-2 dl)
20 dkg kókuszreszelék
fél sárgadinnye
kb. 3 evőkanál porcukor
vaníliás cukor

Elkészítés: A hideg tejbe beleöntöm a kókuszreszeléket és felfőzöm, majd kb. 10 percig főzöm. A  tejet a tűzről leveszem, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és hagyom kihűlni. A kókuszos tejet leszűröm, egy kanál segítségével a kókuszreszelékből is kinyomkodom a tejet. (Ha kevés lenne a tej, 1-2 dl-t még hozzáöntök, közben kóstolgatom, hogy a kókusz íze elég intenzív maradjon.) A sárgadinnyét felkockázom és egy tálba teszem, majd ráöntöm a kókuszos tejet. A dinnye mellé banánt vagy ananászt is darabolhatunk.


kókuszos sárgadinnye fotója

This entry was posted on 17:46 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 megjegyzés:

On 6/25/2012 , Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...