Author: Zsani
•11:29
Napok óta kánikula van, másról sem lehet hallani, csak a hőségriadóról, rekordot döntő hőmérsékletről és mindenféle tanácsokról, hogy hogyan éljük túl a forróságot.
Nálunk itthon klíma nincs, így marad a redőny, a ventilátor és a behűtött ásványvíz. Éjszaka mindenhol nyitva hagyjuk az ablakokat, de ezek a praktikák nem sokat érnek, még így is 28-29 fok van bent, ami szinte elviselhetetlen. Ilyen körülmények közt szóba sem jöhet, hogy bekapcsoljam a sütőt, sőt még a főzést is igyekszem reggel letudni. Gyors és egyszerű ételeket készítek vagy salátákat, gyümölcsleveseket és turmixokat, így még a tűzhely közelébe sem kell mennem.
A következő fogás gyors ebédnek vagy vacsorának tökéletes és egy nagyobb serpenyőben el lehet készíteni az egészet!:)

gombás-borsós saláta fotó

Gombás-borsós saláta

Hozzávalók:
30 dkg gomba
25 dkg zölborsó
15 dkg kukorica (nálam konzerv)
4 szelet füstölt sonka
10 dkg sajt
só, bors
majoranna
zöldpetrezselyem levél
2-3 evőkanál olívaolaj


Elkészítés: Az olajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítom és beleteszem a csíkokra vágott sonkát. Majorannával ízesítem, néhány perc alatt kissé megpirítom, kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A visszamaradt olajon közepes lángon elkezdem párolni a gombát, ha kicsit összeesett, hozzáadom a zöldborsót is, sózom, borsozom, apróra vágott petrezselyemlevelet adok hozzá. Egy fóliával letakarom a serpenyőt, hogy a zöldségek könnyebben megpuhuljanak. A fóliát leveszem, ha  a zöldségek alatt maradt még víz, akkor magas lángon hagyom, hogy elfőjön. A tűzről levéve hozzákeverem a kukoricát majd tányérokra halmozom. Langyosan, a már elkészített pirított sonkával  és apró kockára vágott sajttal tálalom.


gombás borsós saláta sonkával fotó

This entry was posted on 11:29 and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...