Author: Zsani
•20:36
A saját készítésű ételek mindig finomabbak, hisz benne van a lelkesedés, a gondoskodás és a kíváncsiság is, hogy vajon mennyivel lesz jobb mint a bolti? :) Mesterséges aromák, ízfokozók és egyéb adalékok nélkül készülnek, így sokkal egészségesebbek is! Minden adott ahhoz, hogy otthon készüljenek ezek a finomságok, egyedül időre van szükségünk.  A következő két recepthez azonban nincs szükségünk órákra, csupán néhány percre..
A házi kenyér és fagylalt után, a krémsajtot próbáltam ki, illetve néhány hete a levendulaszirupot.

Házi krémsajt (leírás Wise Lady blogjában)

20%-os tejfölre lesz szükségünk és egy ritka szövésű anyagra, egy fakanálra és egy magas tálra. 
A tálat kibélelem az anyaggal és beleöntöm a tejfölt (nem keverem össze). Az anyag széleit összekötöm, átszúrom rajta a fakanalat és a tálba teszem úgy, hogy a kis csomag ne érjen le a tál aljára. Így szépen ki tud csepegni a savó. Hűtőben tárolom 24-36 óra múlva finom krémsajtot kapok, amit vagy natúran vagy saját ízlés szerint fűszerezve fogyasztok.


Levendulaszirup (eredeti leírás és Limaránál)

Hozzávalók:
50 dkg cukor
5 dl víz
30 g szárított levendula

Elkészítés: A vizet a cukorral felforralom, hozzáadom a levendulát. Pár percig forralom, majd lefedve 15 percig állni hagyom. Leszűröm, majd újraforralom, hűtőben tárolom.
Vaníliás, citromos ízekhez illik leginkább.
This entry was posted on 20:36 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...