Cupcake, a tündértorta
Sokan habos muffinként emlegetik a cupcake elnevezésű süteményt. Hasonló formája megtévesztő lehet, de valójában számos különbség van köztük!
Alapvető különbség, hogy a muffin tésztája szárazabb, tömörebb, viszont a cupcake mindig omlósabb és puhább. A muffinmasszát gyümölccsel, csokoládédarabokkal gazdagítják, a fehér lisztet illetve fehér cukrot gyakran egészségesebb hozzávalókra cserélik, sőt előfordul sós változatban is. Hétköznap fogyasztják, kávéval vagy kakaóval finom reggeli is lehet belőle. Ezzel szemben, a cupcake nem más, mint egy egyszemélyes torta, magas, színes krémmel a tetején, amit tetszés szerint lehet díszíteni. Igazi ünnepi sütemény, mely annyira kedvelt külföldön, hogy gyakran esküvőkön, emeletes torta helyett cupcake piramist rendelnek.
Most, tekintettel a közelgő Húsvétra, egy levendulás – vaníliás cupcake receptet ajánlok. Ha igazán különleges ízekkel szeretnénk meglepni vendégeinket, akkor jó választás lesz!
A recept folytatása a Büfében !
2 megjegyzés:
Nagyon guszta mindenik.
Köszönöm!