Author: Zsani
•16:02
A fent említett néven volt kapható ez a sütemény egy hipermarket polcán, a francia pékáruk közt bukkantam rá. Később eltűnt.. nem bántam, mert egyáltalán nem ízlett. Amikor először készítettem quiche-t akkor esett le, hogy tulajdonképpen az a bizonyos brokkolis sütemény is az volt:)
A brokkolit nagyon szeretjük és leveles vajas tészta is volt itthon, így jött az ötlet, hogy elkészítsem saját ízlésem szerint a kosárkákat vagy mini quiche-t.
Nagyon finom vacsora lett belőle.

tejszínes brokkolis kosárka quiche fotó

Brokkolis kosárkák

Hozzávalók:
1 csomag vajas tészta
2 tojás
1,5 dl tejszín
3-4 szelet sonka
kb. 15 dkg brokkoli
sajt
só, bors


Elkészítés: A brokkolirózsákat sós vízben megfőzöm. A tésztát vékonyra kinyújtom, felvágom úgy, hogy 12 kis téglalapot kapjak. A muffin sütőformát kikenem vajjal, kilisztezem és belenyomkodom a téglalapokat, a széleit eligazgatom. Tojásfehérjével lekenem a tésztakosárkákat és elősütöm néhány percig előmelegített sütőben. Közben a maradék tojást elkeverem a tejszínnel, sózom, borsozom. A sonkát felkockázom, a brokkolit kisebb darabokra vágom. Az elősütött kosárkákat megtöltöm brokkolival, sonkával,  majd öntök rá a tejszínes keverékből annyit hogy ellepje, és megszórom reszelt sajttal. Visszarakom a sütőbe, alacsony fokozaton arany színűre sütöm.

tejszínes brokkolis kosárka quiche fotó

Langyosan a legfinomabb, jó étvágyat!
This entry was posted on 16:02 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 megjegyzés:

On 3/20/2011 , Ditta tortái írta...

El is hiszem,hogy finom lett,nagyon gusztán néz ki!

 
On 3/21/2011 , Zsani írta...

Köszönöm:)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...