Author: Zsani
•20:12

Eper és málna, mindkettőt imádom! Itt Angliában egész évben lehet kapni  szerencsére és az ízére sem lehet panasz. A következő sütemény nagyon egyszerű: piskótaalap, főzött vaníliakrém, igazi tejszínhab és friss gyümölcs. Amilyen egyszerűnek hangzik, annyira finom.. Alig várom, hogy újra elkészítsem!




Vaníliakrémes gyümölcsös szelet

Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás 12 dkg porcukor 12 dkg liszt 1 mk. sütőpor
(Vizes piskótát is használhatunk alapnak, recept itt
Vaníliakrém:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
2 evőkanál liszt
Tejszínhab:
5 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
Tetejére:
kb. 50 dkg gyümölcs vegyesen (eper, málna, kiwi, áfonya)

Elkészítés: Piskóta: Egy nagyméretű tepsit kibélelek sütőpapírral és a sütőt előmelegítem. A tojásokat és a cukrot egy mély tálba teszem,  robotgéppel, magas fokozaton, legalább 15-20 percig verem. A lisztet elkeverem a sütőporral, és több adagban hozzászórom a tojáshabhoz. Robotgéppel (alacsony fokozat) jól eldolgozom, hogy sima piskótamasszát kapjak. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 10 percig sütöttem, tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült-e. Vaníliakrém: A pudingport összekeverem a liszttel, majd hozzáadom a tojássárgákat, és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Sűrűre főzöm, majd kihűtöm. A vajat keverjük ki a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krém, a kettőt jól összekverem. Végül a tejszínt porcukorral verjük kemény habbá.
Összeállítás: A piskótalapra kenjük a vaníliakrémet, majd a tejszínhabot, a sütemény tetejét díszítsük friss gyümölccsel.
This entry was posted on 20:12 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...