•17:47
Sajnos a meggyszezon most kimarad nálunk, itt, Angliában elvétve láttam eddig 20-30 dekás csomagolásban és nem túl baráti áron. Befőtt vagy konzerv formájában nem találkoztam még vele, pedig a málnától kezdve a mangóig itt mindent lehet kapni konzervként. Nem panaszkodom, hisz évszaktól függetlenül epret, szőlőt, málnát, áfonyát, szedret bármelyik szupermarketben lehet kapni. Nem is értem, hogy miért pont a meggy hiányzik nekem.:)
,,Leveles tésztát
gyakran használok, sós vagy édes töltelékkel, rudacskának, csigának,
kosárkának, lepényeknek, minden formában szeretjük. A tésztát csak kinyújtjuk,
megtöltjük, formázzuk és rövid időn belül tálalhatjuk is a finomságokat.
Legutóbb batyukat sütöttem, sok-sok töltelékkel: fahéjas rizzsel és savanykás
meggyel. Reggelire kávéval vagy narancslével nagyon jól fog esni, készíthetjük
ribizlivel, málnával vagy szederrel is".
Meggyes-rizses
batyuk (12 db-hoz)
Hozzávalók:
50 dkg leveles
tészta
10 dkg rizs
5 dl tej
csipet só
őrölt fahéj
1 csomag
vaníliás cukor
cukor
15 dkg meggy
(kimagozva)
+tojássárga a
kenéshez
Elkészítés: A
rizsből tejjel, csipet sóval tejberizst főzünk. A tűzről levéve cukorral,
vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
Hagyjuk hűlni.
A leveles
tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, egy éles késsel 12
egyenlő négyzetre vágjuk fel. Egy tepsit
sütőpapírral kibélelünk és előmelegítjük a sütőt. Mindegyik kis négyzet közepére egy-egy kupac
fahéjas tejberizst halmozunk, majd néhány szem meggyel kirakjuk. A négyzet sarkait egymásra hajtjuk, úgy, hogy
batyut formázzunk belőle. A töltött
batyukat tojássárgájával lekenjük és közepes hőfokon szép pirosra sütjük.
0 megjegyzés: