•19:42
Az ünnepek miatt sok elmaradásom van, több finomságokat is készítettem, illetve kóstoltam. De lassan, felkerül minden a blogra, ahogy az lenni szokott.:) Ezt a diós finomság édesanyámnak köszönhető, ő sütötte még Karácsonykor. Gyerekkorom óta készíti, akkoriban, csak zöld tetejű süti néven emlegettük és nem volt mindig a kedvencem:) Idővel azért változik az ízlés is és most újra imádom! De nem csak én, hanem mindenki a családban, így ez a sütemény fogyott el leghamarabb az ünnepen.:) Puha, nagyon diós tészta, ropogós réteg és mandulás krém... Próbáljátok ki!:)
Finom diós sütemény
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg porcukor
10 dkg liszt
6 tojás
vaníliás cukor
sütőpor
Krém:
1 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
mandula aroma
Díszítéshez:
csokidara vagy kókuszreszelék
Elkészítés: 20 dkg margarint 20 dkg cukorral habosra kavarunk. Adunk hozzá vaníliás cukrot, 20 dkg darált diót, 10 dkg lisztet, késhegynyi sütőport, amit néhány csepp citromlével lecsepegtetünk. Végül 6 tojás felvert fehérjét keverjük hozzá. Vajjal kikent, kilisztezett (nagy méretű) tepsibe téve majdnem egészen megsütjük. A 6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral habosra keverjük, a majdnem megsült tésztára kenjük. Visszatesszük a sütőbe, de már csak kis lángon szárítjuk, nehogy megbarnuljon.
Krém: 1 tojást 10 dkg porcukorral összekeverünk, és gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, adunk hozzá 10 dkg margarint, és habosra kavarjuk. Mandula aromával ízesítjük, rákenjük a kihűlt tésztára.
Krém: 1 tojást 10 dkg porcukorral összekeverünk, és gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, adunk hozzá 10 dkg margarint, és habosra kavarjuk. Mandula aromával ízesítjük, rákenjük a kihűlt tésztára.
Csokidarával vagy kókuszreszelékkel meghintjük és szeletelve tálaljuk.
6 megjegyzés:
Nagyon guszta és finom lehet!Valamelyik napi lapban láttam ehhez hasonlót és kiakartam próbálni de valahogy elmaradt!
Biztos finom ez a süti, nekem is várólistán van egy hasonló receptem!
Éva, a dicséretet átadom.:) Érdemes pótolnod akkor az elmaradást, mert tényleg finom.
Marisz!
Ha szeretitek a diósat, akkor nagyon ízlene!:)
Nagyon guszta!
Diós is jöhet mindig:-)
Gesztenye köszönöm! Ma már én is ezt mondom, de régen nem igazán szerettem a diós süteményeket.:)