•13:01
Hagyományos módon, nálunk a burgonyaleves tejföllel, babérlevéllel, kevés ecettel és füstölt hússal készül vagy hús helyett virslivel. Gyerekkoromban még kenyeret is ettem hozzá, később ez elmaradt és füstölt hús helyett virslivel készítettem.:)
Én nagyon szeretem ezt a fajta savanyú krumplilevest, de a párom már kevésbé, ezért is született meg ez a tejszínes változat. Az ötletet a tejszínes - tárkonyos raguleves adta, amiért természetesen mindenki rajong a családban.
Tejszínes burgonyaleves
Hozzávalók:
3-4 db burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
petrezselyemlevél
tárkony
só, bors
olaj
Elkészítés: Néhány evőkanálnyi olajon üvegesre párolom a kockára vágott hagymát. Leveszem a tűzről és hozzáadom a kockára vágott burgonyát, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Fedő alatt addig főzöm, amíg a burgonya puha nem lesz, közben ízesítem sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemlevéllel és tárkonnyal. Ha a burgonya megpuhult hozzáadom a tejszínt és épp felfőzöm vele a levest.
3 megjegyzés:
Nagyon jó! A kaja is, a fotó is.
Köszi!
Érdekes nálunk a férfiak szeretik a savanykás változatot, mi nők az édes változatot, mi egyszerűen tejjel szoktuk készíteni, rántással.