Egyszer olvastam, egy okoskodó cikkben, hogy egy gasztroblogban már nem illik, sőt ciki holmi muffinokról írni, hisz a blogger legyen kreatív és naprakész, írjon a legújabb trendekről és konyhatechnológiákról!
Most viszont pont egy muffin recept fog következni, ami majdnem cupcake és még fotókat is mellékelek a recepthez!:)
Meggyes muffin
A tészta nem más, mint egy cupcake alaprecept, a tetejére most nem meggykrém került, mivel figyelembe kellett venni, hogy könnyen csomagolható és szállítható legyen, ezért a meggy a tésztába került. Legközelebb, kihasználva a meggyszezont, a tetejét gyümölcskrémmel fogom díszíteni.
Hozzávalók:
1 csésze liszt
3/4 csésze cukor
2 tojás
12 dkg vaj
1/2 csésze tej
1/2 cs. sütőpor
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom kifacsart leve (+kevés reszelt citromhéj)
meggy (sütinként 2-3 szem)
Elkészítés: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a tojássokkal habosra keverem, hozzáfacsarom a citrom levét is. A lisztet elkeverem a sütőporral. A vajas keverékhez felváltva hozzáadom a tejet és a lisztet is, nem túl sűrű masszát kell, hogy kapjak. A meggyet kimagozom és lisztbe forgatom (így nem száll le a sütemény aljára). Egy muffintepsi minden mélyedésébe papírt teszek, a masszát elosztom a mélyedésekbe, kb. 3/4-ig töltöm őket, majd meggyel kirakom. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütve kb. 20 perc alatt kész van!
2 megjegyzés:
Trend ide - trend oda, én imádom a muffinokat, és a muffin sütésben is lehet kreatív az ember lánya, másként meg mindenki azt tesz ki a blogjára amit akar, amíg senkit nem sért meg vele. Én a saját örömömre írok, amit szeretnék. A meggyes muffint én is kipróbálom, mert nagyon tetszik.
Kati!
Akkor hasonlóan gondoljuk..:)Nálunk nagyon kapós volt, szeretjük a meggyes sütiket!