•14:53
Ahogy korábban írtam, hétvégén két epres sütemény is készült. Pavlovát most készítettem először, az ismétlés már tervben van, bár még csiszolni kell rajta, mert nem lett tökéletes.
A Pavlova tortánál fontos a sütési idő, mindenhol azt olvastam, hogy kb. 1 óráig süssük, hogy kérget kapjon, de belül azért ragacsos maradjon a tojásfehérjés hab. Én most 40 percig sütöttem alacsony fokozaton, de legközelebb kevesebb ideig fogom sütni. Nagyon finom volt, belül ragacsos de a külsejével nem vagyok elégedett. (Várom a tanácsokat!)
A mini egyszemélyes pavlova tortákat is ki szeretném próbálni, illetve a pavlova tekercs is nagyon megtetszett. A google-t segítségül hívtam, a ,,pavlova roll" kifejezésre rengeteg találatot adott, fázis fotókkal is bemutatják, hogy bizony fel lehet tekerni a kész tésztát és nem fog széttörni... egyszer majd azt is kipróbálom!:)
Epres pavlova
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
24 dkg porcukor
Tetejére:
kb. 2 dl felvert tejszín
gyümölcs
Mivel elég édes a torta, savanykás gyümölcs illik hozzá a legjobban!
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, finom lehet.
Köszönöm!:)