Author: Zsani
•12:51
Amióta itthon sütöm a kenyeret, a rozsliszt és a graham liszt is helyett kapott a konyhámban és kezdem egyre inkább megszeretni ezeket az alapanyagokat. Kíváncsi voltam, hogy a péksüteményeken kívül érdemes -e mást is készíteni belőlük... Ez a graham lisztes pite az első próbálkozásom! Az eredmény nem rossz, de más mint az eddig megszokott piték. A tészta íze is másabb, és talán az állaga is, de nekünk nagyon ízlett. Így érdemes lesz kísérletezgetni!:) Nincs benne cukor, nincs benne fehér liszt, mondhatjuk, hogy egészséges süti született!:)

karamellás körtés pite graham lisztből fotó

Karamellás-körtés pite (graham lisztből)


Hozzávalók: (22*15 cm-es formához)

tészta:
15 dkg graham liszt
7 dkg vaj
1 tojás
5 dkg tejföl
2 evőkanál cukornak megfelelő  édesítő
1 tk. fahéj
csipet só
töltelék:
50 dkg apró kockára vágott körte
3 dkg karamellás pudingpor
1 mk. őrölt gyömbér
2-3 evőkanál cukornak megfelelő édesítő/méz
tetejére:
1 tojás

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok, majd kb. 30 percre hűtőbe teszem. Addig elkészítem a tölteléket. A pudingport elkeverem az őrölt gyömbérrel és az édesítővel, majd az egészet összeforgatom a felkockázott körtével. Egy tepsit/formát kivajazok, kilisztezek. A tésztát két részre osztom, az mindkét felet lisztezett deszkán kinyújtom. Az egyik adag tésztát és a tepsibe teszem, erre kerül a töltelék. A másik adag tésztából csíkokat vágok, és berácsozom a pite tetejét, tojással lekenem. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütöttem.

karamellás körtés pite graham lisztből fotó

This entry was posted on 12:51 and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 megjegyzés:

On 11/09/2011 , Kati írta...

Még nem próbálkoztam ezekkel a lisztekkel, de nagyon jól hangzik ez a pitéd.

 
On 11/09/2011 , Éva írta...

Nagyon jól néz ki guszta! Nagyon finom lehet a karamell és körte !

 
On 11/09/2011 , Zsani írta...

Kati! Ha felesben kevertem volna a lisztet, szerintem alig érződött volna az ízén, lehet legközelebb úgy fogom. De így egészségesebb...:)

 
On 11/09/2011 , Zsani írta...

Éva köszönöm! Nagyon finom volt, szeretem a karamellt almával, körtével, bármivel:) Sima pitetöltelékként is működne.

 
On 11/13/2011 , Bianka írta...

Eszméletlen guszta

 
On 11/13/2011 , Zsani írta...

Köszönöm Bianka!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...