Author: Zsani
•16:15
A mátraterenyei palacsintafesztivált tavaly rendezték meg először, amikor új magyarországi rekordot állítottak fel, 262 fővel, az egy helyen, egy időben a legtöbb ember részvételével lezajló palacsintasütés rekordját.
Idén ősz helyett nyári időpontot választottak a szervezők, így múlt szombaton mi is útra keltünk, hogy részt vegyünk a palacsintafesztiválon.
Mátraterenyére délután érkeztünk és bár a pontos helyszínt nem ismertük, a tömeg és a parkoló kocsik sora egyértelművé tette, hogy jó helyen járunk.:) A parkban a nagy hőség ellenére a csapatok már  lelkesen sütötték a palacsintákat, az asztalokon pedig várakoztak a zsűrizésre váró finomságok. Főszerepben természetesen a palacsinta volt, de a füleki csapat palacsintán kívül tócsnival is készült a versenyre, melyben húsz csapat mérte össze tudását, kreativitását. A vendégek támogatói jegy vásárlása után kóstolhatták meg a palacsintákat, hagyományos ízek mellett néhány különlegességgel is találkoztunk. A kakaós, lekváros, pudingos, mákos, diós töltelékeken kívül a narancsos, csokis-banános, karamellás, kókuszos, krémes, csoki pudingos-citromos mazsolás palacsinták közül válogathattunk. A versenyre szánt palacsinták zsűrizésében részt vett Pokol Krisztián is, aki egymaga 24 óra alatt 6000-nél is több palacsinta kisütésével vált ismertté.
A fesztivál programjában több zenekar, együttes is szerepelt, mégis a legtöbben Takács Nikolasra voltak kíváncsiak. Bár nem vagyok rajongó, de azt sajnáltam, hogy fél óra elteltével távozott a színpadról.  A nap végére maradt a tombolasorsolás, amit már nagyon vártunk, egyrészt azért, mert kicsit elhúzódott a program és már indulni kellett volna hazafelé, másrészt nagyon tetszett a főnyeremény, ami egy konyhabútor volt. Sajnos nem nyertem semmit sem, pedig a sorsolás vége fele, ahogy fogytak a nyeremények, már azt sem bántam volna, ha egy tálat nyerek, a konyhabútor helyett.:)
Remélem, hogy jövőre ismét el tudunk menni, mert annyira jól éreztük magunkat, hogy még a gondolattal is eljátszottunk, hogy milyen lehet ilyen szép helyen, vagy pont ebben a kis faluban lakni!:)

Most jöjjenek a fotók!

Csapatok munka közben




Szotyi Team asztala


Baba-mama csapat asztala

This entry was posted on 16:15 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...