•16:57
A tojáspörkölt nagyon kedvelt nálunk, gyors, egyszerű fogás ebédre vagy vacsorára. Először évekkel ezelőtt találkoztam vele, akkor nem nyerte el a tetszésemet. Azóta megszerettem, igaz másképp is készítem és mindig tarhonyával kínálom, szerintem ez illik hozzá a leginkább. Jó étvágyat!
Tojáspörkölt
Hozzávalók:
6 db főtt tojás
olaj
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
paprika, paradicsom
petrezselyemlevél
liszt
tejföl
Elkészítés:
Először pörkölt alapot készítek. A hagymát apróra vágom és kevés olajon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről és pirospaprikát adok hozzá. Kevés vízzel felöntöm és beleteszek egy kis darab paradicsomot és paprikát. Sózom, borsozom és addig főzöm ameddig a paprika, paradicsom megpuhul. Lisztből és tejfölből habarást készítek. A kész pörkölt alaphoz hozzáadom a karikára vágott főtt tojást, és a habarást, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet. Épp addig főzöm, hogy a habarás besűrűsítse! Ízlés szerint tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
Tarhonya
A tarhonyát forró olajon barnára pirítom és felöntöm annyi vízzel hogy bőven (kb. két ujjnyi magasan) ellepje. Sózom, borsozom, nagy lángon felfőzöm, majd alacsony fokozaton fedő alatt puhára főzöm.
Tarhonya
A tarhonyát forró olajon barnára pirítom és felöntöm annyi vízzel hogy bőven (kb. két ujjnyi magasan) ellepje. Sózom, borsozom, nagy lángon felfőzöm, majd alacsony fokozaton fedő alatt puhára főzöm.
2 megjegyzés:
Én eddig habarás nélkül csináltam a tojáspörköltet, de így jobb lehet, ki fogom próbálni!
Nekem így sokkal jobban ízlik:)Kíváncsian várom az eredményt.